Kinderboekenschrijfsters Niki Smit en Mariken Jongman tegen bont


Kinderboekenschrijfsters Niki Smit en Mariken Jongman in actie tegen bont

UTRECHT, 20150328 -- Kinderboekenschrijfsters Niki Smit en Mariken Jongman komen vandaag in Utrecht in actie voor dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. Op de weekend Academie zullen ze van 15:30 tot 18:00 met de Maak het Niet te Bont Bus jongeren voorlichten over het dierenleed achter bont. Ook is er gelegenheid de schrijfsters in het echt te ontmoeten, hun boeken te laten signeren en een anti-bont selfie met hen te maken.

Beide auteurs schreven een kinderboek over bont: ' 100% Fee'  en 'Mooie Beesten'. Ze laten daarin zien hoe jongeren zelf actief kunnen worden tegen de bontindustrie. Ze vinden het belangrijk dat mensen op jonge leeftijd bewust worden van het dierenleed dat achter bont schuilt.

Met een gastles over bont en de interactieve bus op het schoolplein maken de leerlingen spelenderwijze kennis met de herkomst van bont. Zo kunnen de jongeren met een bontscanner hun bontkraag laten testen of in de bus een anti-bont selfie laten maken om te delen op social media.

Niki Smit: “Je ziet op Instagram zo vaak meisjes met grote bontkragen die bijvoorbeeld hun konijntje aan het knuffelen zijn. Daar klopt iets niet. Het is belangrijk dat jongeren het echte verhaal van bont kennen. Bont is niet stijlvol, dierenmishandeling kan nooit in de mode zijn.”

Mariken Jongman: “Jongeren hebben de toekomst. Zodra ze zich realiseren dat bont een onnodig wreed luxeproduct is waar miljoenen wilde dieren voor worden gevild zullen ze uitstekende ambassadeurs voor hun leeftijdsgenoten én ouders zijn”.

De gastles maakt deel uit van de grote landelijke Maak het Niet te Bont Tour. Met een nieuwe voorlichtingsbus bezoekt Bont voor Dieren door heel Nederland scholen om jongeren te informeren over het dierenleed dat achter bont schuilt. De Maak het Niet te Bont Bus kwam tot stand door verschillende donaties van particulieren en organisaties waaronder de Triodos Foundation, Bouwstenen voor Dierenbescherming en het 3M fonds.

De Maak het Niet te Bont Bus rijdt vandaag naar de Weekend Academie in de Koppestokstraat 38 in Zuilen, Utrecht. Niki Smit en Mariken Jongman geven tussen 15:30 tot 17:30 gastlessen aan de leerlingen van de Weekend Academie in Utrecht.


Deel: ' Kinderboekenschrijfsters Niki Smit en Mariken Jongman tegen bont '
Lees ook