Openbare Bibliotheek Oss

Kinderboekenweek 2001 al van start bij Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks

Op 5 september wordt het startschot gegeven voor de activiteiten van de Kinderboekenweek 2001 van de Bibliotheek Oss en Libris Boekhandel Derijks. Het thema van dit jaar is "Woensdagmiddag - Lees over je hobby". De landelijke Kinderboekenweek loopt van 3 tot en met 13 oktober. De bibliotheek en de boekhandel beginnen traditioneel een aantal weken eerder met een posterwedstrijd en een wedstrijd voor de groepen 7 en 8.

Bij Boekhandel Derijks: "Ontwerp je eigen poster" Van 5 september tot en met 1 oktober kunnen kinderen van groep 1 tot en met 8 een poster ontwerpen, waar ze hun favoriete hobby op uitbeelden (paardrijden, drummen, computeren, tekenen, Britney Spears...). De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 3 oktober bij Derijks. De winnaars worden om 17.00 uur verwacht en krijgen vooraf bericht.

"Kleur je hobby" : traditionele kleurwedstrijd Van 1 tot en met 13 oktober kunnen kinderen tot 9 jaar meedoen aan de kleurwedstrijd. Kleurplaten zijn af te halen bij Boekhandel Derijks en in vestigingen van de Bibliotheek Oss en kunnen ingeleverd worden tot en met 20 oktober. Vanaf 22 oktober worden de prijswinnaars middels affiches bekend gemaakt.

"De stinkende stuiterballenrage" : wedstrijd voor groep 7 en 8 Met het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten naar aanleiding van het boek "De stinkende stuiterballenrage" van Guurtje Leguijt dingen de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen mee naar de felbegeerde kinderboekenweekwisselbeker. Deze wedstrijd speelt zich tussen 5 en 26 september af op de deelnemende scholen en de winnaar treedt op tijdens het Kinderboekenbal op 3 oktober.

"Hartveroverende Hobby's" : grandioos kinderboekenbal Op woensdagmiddag 3 oktober is er in zaal De Linck van Muzelinck een groot festijn: "Hartveroverende Hobby's". Dit kinderboekenbal kan door iedereen tussen de 4 en 12 jaar bezocht worden. Het bal wordt om 14.00 uur geopend door kinderboekenschrijver Geert van Diepen, die tot 15.00 uur voorleest, vertelt en vragen beantwoordt. Verder kun je een portret laten maken door sneltekenaar Bajo of tekenaar Herman Kuijpers, je laten schminken door Jacqueline en Marij, luisteren naar muziek of zelf gaan frutselen & fratselen. Om 15.30 uur treedt de winnende groep 7 of 8 op met hun act en om 16.00 uur is het afgelopen. Toegang is f 5,- en kaarten zijn vanaf 12 september verkrijgbaar bij Boekhandel Derijks, Bibliotheek Oss en Berghem.

Deel: ' Kinderboekenweek 2001 vroeg van start in Oss '
Lees ook