Gemeente Utrecht

Kinderboot vaart vanaf 10 oktober door grachten Binnenstad Kinderparticipatie werpt vruchten af

Op woensdag 10 oktober 2001 is het eindelijk zover: op de werf van Buurthuis Oudegracht wordt de Kinderboot officieel gedoopt en in de vaart genomen. Bij de opening zullen 100 kinderen uit alle wijken, burgemeester Brouwer, wethouder Yet van den Bergh (wijkwethouder Binnenstad) en wethouder Toon Gispen (Jeugdzaken) aanwezig zijn.

Winnaar

De Kinderboot is het winnende voorstel van de Kinderraadsvergadering op 16 mei 2001. Tijdens de Kinderraadsvergadering werden 10 door kinderen zelfbedachte wijkplannen gepresenteerd. Uit de plannen werd één winnend plan gekozen. Met de prijs van 40.000,-- is dit plan werkelijk gerealiseerd. De Kinderboot met sport- en spelmaterialen aan boord gaat echt varen door de grachten in de Binnenstad. Wethouder Yet van den Bergh (wijkwethouder van de Binnenstad) doopt de Kinderboot, waarna de champagne rijkelijk zal vloeien.

Resultaten

Burgemeester Brouwer presenteert samen met kinderen uit de andere wijken de resultaten van de andere 9 wijkplannen. Bij kinderparticipatie is meedoen belangrijk: het bedenken van ideeën en plannen uitwerken door knippen, plakken, tekenen of knutselen. Maar meedoen moet ook leiden tot concrete resultaten. De gemeente Utrecht wil laten zien wat de inspanningen van de kinderen hebben opgeleverd.

Wat is er inmiddels gebeurd met de andere plannen?

Een opknapbeurt voor Bouwspeeltuin Bankaplein (West), verlichting voor de voetbalkooi op het Van der Marckplein en kinderwerk bij Buurthuis Makosa (Noordwest), een computerspelletjesclub (Overvecht), een Kindercafé (Noordoost), een Kinderdisco (Oost), een klimtoestel op het Tjepmahof (Zuid), een voetbalkooi (Zuidwest), een fietscrossbaan (Leidsche Rijn) en een mobiele klimwand voor kinderen van 8 tot 14 jaar (Vleuten-De Meern).

Op 10 oktober zal blijken hoeveel van deze kinderplannen werkelijk het levenslicht zien.

Succesvol

Toon Gispen, wethouder Jeugdzaken zal de aftrap voor het nieuwe Kinderparticipatiejaar 2002 verrichten. Dit betekent dat er volgend jaar in mei of juni ook weer een Kinderraadsvergadering zal plaatsvinden. Kinderen worden opnieuw uitgenodigd om mee te denken over wat zij willen in de wijk en deel te nemen aan dit succesvolle kinderparticipatieproject.

Deel: ' Kinderboot vaart door grachten binnenstad Utrecht '
Lees ook