Kènjeroptoch Sittard wederom rechtstreeks op L1


Een week voor Vastelaovend. Sinds 1965 trekt de kinderoptocht altijd op de zondag een week voor vastelaovend door de Sittardse straten

SITTARD, 20150203 -- De kinderoptocht is tevens de intocht van Stadsprins Arno III. Dit voorproefje op de vastelaovend is dit jaar op zondag 8 februari vanaf 13.33 uur te bewonderen. Er zullen naar schatting 2.000 kinderen deelnemen, en bij goed weer zullen de toeschouwers rijen dik staan langs de route door de historische Sittardse binnenstad. Ook dit jaar zal de Sittardse kinderoptocht wederom rechtstreeks worden uitgezonden door de zender L1 die vanaf 14.45 uur verslag zal doen. Zodat de mensen die niet in staat zijn om dit fraaie en spontane schouwspel ‘live’ mee te maken dit rechtstreeks op TV kunnen zien.

Officiële intocht Stadsprins

Het laatste gedeelte van de optocht is de intocht van Stadsprins Arno III. Hij vormt samen met de nieuwe Vorst Marot Frits I het sluitstuk van dit kleurige schouwspel. Zij worden voorafgegaan door de Auw Prinse, de Prinsegarde en de Marotte.  Na afloop van de optocht zijn er op de Markt optredens van Openbare Basisschool Aan de Meule en brengt basisschool ‘De Tovertuin’ uit Broeksittard het Marotte-kinderliedje 2015 getiteld “Multi-Kulti” ten gehore. Daarna volgt de traditionele Appelesiene Raege door Stadsprins Arno III en de prijsuitreiking voor de winnaars. 

Interactieve Kinderoptochtpagina op L1.nl

L1 stelt in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen en het Optoch Kommitee Zitterd op haar website een speciale interactieve internetpagina ter beschikking. De deelnemers kunnen hier al hun voorbereidingen, nieuwtjes en andere leuke verhalen over de kinderoptocht 2015 op delen, www.L1.nl/kenjeroptoch. Voordat de grootste kinderoptocht van Limburg weer door Sittard trekt, moet er nog heel wat worden voorbereid. Scholen, buurten, familiegroepen, eenlingen etc. zijn inmiddels druk bezig met het knutselen van pakjes en het instuderen van liedjes. Dit jaar kunnen de deelnemers foto’s en filmpjes van hun voorbereidingen, thema, outfit, bouw van de wagen, muziek etc. insturen om iedereen te laten meegenieten!

Ben jij druk bezig met de voorbereidingen van de kinderoptocht? Deel dan jouw verhaal met heel Limburg! Stuur jouw filmpjes, foto’s, nieuwtjes en verhalen naar online@L1.nl. Voor de deelnemers met de leukste inzendingen hebben we een verrassing. Zij winnen een leuke prijs! Wat deze prijs is, houden we nog even geheim… Dus houd ons op de hoogte van jullie voorbereidingen, je kunt nooit teveel sturen! Loop je zelf niet mee in de optocht, maar heb je al zin in carnaval en ben je benieuwd naar de groepen die meelopen? Volg de deelnemers dan op de speciale internetpagina van L1 www.L1.nl/kenjeroptoch. 

Andere startplaats

De opstelplaats voor de deelnemers aan de Kènjeroptoch wordt dit jaar verplaatst naar de Cultuurkweek oftewel het park op het voormalige terrein van het Maaslandziekenhuis. De Kènjeroptoch vertrekt daar om 13.33 uur om vervolgens via de Rijksweg Noord – Walramstraat – Overhovenerstraat – Steenweg – Voorstad- Brandstraat – Limbrichterstraat – Begijnenhofstraat – Deken Thijssenstraat – Kloosterplein – Oude Markt – Markt – Limbrichterstraat – Misboekstraat – Walstraat – Helstraat – Molenbeekstraat – Nieuwstraat – Plakstraat en Putstraat, op de Markt te worden ontbonden.

Iedere deelnemer krijgt een "Medaaje"

Voor de deelname aan de kinderoptocht is in principe geen inschrijving nodig. Toch willen we graag weten wie en wat er in de kinderoptocht te zien zal zijn. We krijgen de laatste jaren steeds meer vragen om informatie. Dus stuur ons uw informatie door via het emailadres: aanmelden@optoch.nl   Indien nodig of voor vragen wendt u zich tot Roy Moerskofski, van het Optoch Kommitee Zitterd. Adres: Rijksweg Noord 64 6131 CM Sittard), tel. 06-50272142

Naast het feit dat er door een echte jury prijswimpels worden toegekend aan de leukste, beste, origineelste ideeën in een drietal categorieën, ontvangt elke deelnemer aan de start "De Medaaje". Dit is voor velen een echt verzamelaars item, want het betreft een mooie replica van de echte Marotte jaarorde.


Deel: ' Kindercarnavalsoptocht Sittard weer rechtstreeks op L1 '
Lees ook