Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 31 augustus
10:38 vrijdag 31 augustus 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ZUIDWOLDE

Een 57 jarige fietsster uit Zuidwolde is donderdagmiddag met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De vrouw is op de Ommerweg in haar woonplaats aangereden door een 25 jarige motorrijder uit Nieuwleusen. De man had juist twee fietser ingehaald en moest boven op de rem voor een tegemoetkomende auto. Daarbij blokkeerde volgens hem het achterwiel van zn motor waardoor hij tegen de fietsster zou zijn gebotst.

ASSEN

Bij een alcoholcontrole op de Groen van Prinstererlaan in Assen heeft de politie donderdagnacht een 45 jarige automobilist uit Assen van de weg gehaald. Bij de ademanalyse kwam vast te staan dat de man met ongeveer 1,2 promille alcohol achter het stuur had gezeten. Hij is met een rijverbod en een dagvaarding naar huis gestuurd.

SLEEN

Een 59 jarige fietser uit Emmen is donderdagvond voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. De man was op de Menso Altingstraat in Sleen ten val gekomen omdat hij moest uitwijken voor een linksaf slaande auto, bestuurd door een 69 jarige vrouw uit Emmen. Het slachtoffer had buikklachten.

EMMEN

De politie van Emmen heeft donderdagnacht een 30 jarige man uit Huizen aangehouden en ingesloten. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak in een tankstation aan het Noordeind in Emmen. Een mededader kon ontkomen. Het tweetal werd bij de inbraak overlopen door een paar omwonenden, die lawaai hoorden bij het tankstation. De man die is aangehouden ging er vandoor in een auto. Hij werd op de Valtherzandweg door de politie aan de kant gezet. De verdachte ontkent tot dusver dat hij iets met de inbraak te maken heeft.

ASSEN

Een 37 jarige automobilist uit Smilde heeft donderdagavond twee kinderen van elf jaar in de kraag gegrepen die vanaf het viaduct over de A28 bij Ter Aard het verkeer bekogelden met eikels. De man had schade aan zijn auto. Hij leverde de kinderen af op het politiebureau. Daar meldde zich ook een vrachtwagenchauffeur met een vernielde voorruit. Uiteindelijk bleek, dat ze met zijn vieren op het viaduct bezig waren geweest. De anderen twee, ook kinderen van elf jaar en evenals de eerste twee wonende in de wijk Pittelo verschenen na een telefoontje van de politie met hun ouders op het bureau. Omdat de kinderen nog geen twaalf jaar zijn blijft het bij een stevige reprimande. De schade wordt op de ouders verhaald.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Kinderen bekogelen auto's op A28 bij Ter Aard met eikels '
Lees ook