Voorlichtingsbureau Vlees

Keywords:

Persbericht d.d. 8/22/2001

22-08-2001: Voorlichtingsbureau start nieuwe campagne: "IJzer uit vlees wordt het beste opgenomen."

Kinderen van 1-4 jaar eten 15% minder ijzer dan wordt aanbevolen.

VOORLICHTINGSCAMPAGNE
IJZER UIT VLEES WORDT HET BESTE OPGENOMEN.

Vrijdag 24 augustus start een meerjaren voorlichtingscampagne om het belang van ijzer uit vlees onder de aandacht te brengen. Uit de drie Voedsel Consumptie Peilingen, uitgevoerd door TNO Voeding, blijkt dat kinderen van 1-4 jaar minder ijzer eten dan wordt aanbevolen. Van ijzer uit vlees is wetenschappelijk bewezen dat het beter door het lichaam opgenomen wordt dan ijzer uit plantaardige producten.
Met deze campagne wil het Voorlichtingsbureau Vlees de kennis over en de bewustwording van ijzer uit vlees vergroten, want dat kan bijdragen aan een goede gezondheid.

IJzer uit vlees wordt het beste opgenomen.
Vlees is een belangrijke bron voor ijzer. Vlees bevat heemijzer, de ijzersoort die het lichaam het beste opneemt. Heemijzer wordt, in tegenstelling tot non-heemijzer uit bijv. groenten, tot 10x beter opgenomen door het lichaam.
Vlees zorgt (net als vitamine C) óók voor een betere opname van non-heemijzer.

De voorlichtingscampagne
Uit een NIPO-onderzoek blijkt dat slechts 18% van de Nederlandse consumenten weet dat er ijzer in (varkens)vlees zit. Daarom deze campagne, die in eerste instantie gericht is op ouders met kinderen van 1-4 jaar. De voorlichting bestaat uit persoonlijke interviews, informatie op internet en via de vleesinfolijn, advertenties in tijdschriften en een persmap voor redacties.
Volgend jaar wordt de voorlichting uitgebreid naar zwangeren en jonge meisjes.

Meer informatie
Voor meer informatie over ijzer in vlees kunt u ons bereiken via de vleesinfolijn 0800 0036 (gratis) en via onze website www.vlees.nl. Op deze site vindt u een tabje voedingsstoffen, waar u algemene informatie over voedingsstoffen in vlees en informatie over kinderen en ijzer kunt vinden.

Deel: ' Kinderen van 1-4 jaar eten 15% minder ijzer dan aanbevolen '
Lees ook