Ingezonden persbericht

Wekelijks bakfestijn bij Bakkerij Piekfijn

Kinderen van Villa Pardoes mogen bakkertje spelen

KAATSHEUVEL Iedere dinsdagmiddag staan de deuren van Bakkerij Piekfijn aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel wijd open voor de kinderen van Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor kinderen met een levenbedreigende ziekte en hun familie. Onder leiding van de enthousiaste Toon en Marja Rabou gaan de families als volleerde bakkers aan de slag in de bakkerij, die is ingericht in Anton Pieckstijl, compleet met gescheurde muren met ijsselsteentjes.

Niet alleen de kinderen, maar de hele familie mag mee. Ze worden in een schort gehesen en het feest kan beginnen. Ze kneden deeg en bakken broodjes of koekjes en zijn met slagroomspuiten in de weer. Met z'n alle maken ze een overheerlijke taart. Deze wordt onder het genot van een glaasje limonade opgesmuld. De zelfgebakken broodjes en koekjes gaan mee naar Villa Pardoes. Bakkerij Piekfijn doet naast dit fantastische bakfestijn nog meer voor Villa Pardoes. Iedere ochtend wordt ervoor gezorgd dat de acht gezinnen die in Villa Pardoes verblijven vers brood ontvangen.

Vakantieverblijf
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds ruim een jaar gratis van een week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is. Van glijbaan tot zandbak, van whirlpools tot computerruimte. Zowel de algemene ruimten als de vakantiehuisjes zijn comfortabel en praktisch ingericht, zodat ook kinderen in een rolstoel zich ongehinderd kunnen voortbewegen. Daarnaast biedt Villa Pardoes onbeperkt gratis toegang tot alle grote attractieparken in Brabant (Land van Ooit, Beekse Bergen, Autotron, Efteling en Toverland) en openen ook vele andere faciliteiten gratis hun deuren voor de gasten. De gangbare vakantieadressen betekenen vaak -zowel voor de ouders als het zieke kind- een belasting, omdat de omgeving niet is voorbereid op de ziekte en de consequenties daarvan. Met ziekenhuizen, therapeuten en medici in de omgeving van Villa Pardoes zijn afspraken gemaakt, zodat medische hulp -indien nodig- snel bereikbaar is.

Fondsen
Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n 13.600,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van n gezin adopteren, hetgeen 1800,-- kost. Voor 25,-- per jaar kan men donateur van Villa Pardoes worden. De donateur ontvangt dan tweemaal per jaar de nieuwsbrief 'Villa Pardoes Nieuws' met daarin de laatste ontwikkelingen. Ook een eigen inzamelingsactie met de straat, vereniging of vriendengroep wordt zeer gewaardeerd. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties kunt u contact opnemen met 0900-9321 (25 eurocent per minuut). Een eventuele eenmalige bijdrage kan men storten op rekening 55.90.90.900 van de ABN AMRO bank te Kaatsheuvel.

Kaatsheuvel, 10 juli 2002

Fotografie: Dick Sars

Noot voor de reactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie over Villa Pardoes of voor beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marian Eberson (Directeur Fondswerving Villa Pardoes). Telefoonnummer +31 (0)146 38 72 22)of E-mailadres: meberson@villapardoes.nl

Deel: ' Kinderen van Villa Pardoes mogen bakkertje spelen '
Lees ook