Ingezonden persbericht


Persbericht

Kinderen vuren 'raketten' af in Luchtvaart-Themapark in Lelystad: Ruimtevaartweken in de Aviodrome

Ter gelegenheid van de ruimtereis van de Nederlandse cosmonaut André Kuipers, staat het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad tussen 16 april en 2 mei twee weken lang in het teken van de ruimtevaart. Deze ruimtevaartweken zullen op 16 april aanvangen met een symposium. Tijdens deze ruimtevaartweken zullen er in de weekenden, voor zowel volwassenen als kinderen, bijzondere activiteiten plaatsvinden rond het thema ruimtevaart. De ruimtevaartweken worden georganiseerd i.s.m. de Stichting Nationaal Ruimtevaart Museum. Deze stichting zal in 2006 haar eigen museum openen in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome.

"De Zwevende Hollander"
In de expositie "De Zwevende Hollander" zal o.a. op modellen en foto's te zien zijn wat er in de nog geen 40 jaar oude historie van de ruimtevaart in de ruimte is gebeurd. Diverse onderzoeken en eerdere vluchten worden besproken en er zijn fotowanden van de aarde, de planeet Mars en de maan te zien. In het Aviodrome filmtheater wordt een ruimtevaartfilm van de ESA (European Space Agency) vertoond. Deze film laat een eerdere missie in de ruimte zien. Ook zijn er diverse documentaires te zien. Bovendien worden in het museum, via een directe verbinding met een meteosatelliet, 'live' beelden van het weer geprojecteerd. Dit is één van de voorbeelden waaraan we kunnen zien dat we dagelijks profiteren van hetgeen we in de ruimte hebben bereikt. Ter gelegenheid van de opening van de expositie "De Zwevende Hollander" wordt er op vrijdag 16 april 2004 een symposium georganiseerd. De rode draad van deze lezingen is een historisch overzicht met de meest aansprekende ruimtevaartprojecten die in Nederland zijn of worden uitgevoerd. Belangstellenden wordt gevraagd zich aan te melden bij info@nationaalruimtevaartmuseum.nl . Hier is ook meer informatie over de lezingen te vinden.

Voor kinderen: "raketten" afvuren
Tijdens de weekenden gedurende deze weken worden er speciaal voor kinderen rondleidingen gegeven. Deze rondleidingen duren ongeveer 30 minuten en zullen in het teken staan van de nieuwe ruimtevaart-expositie. Kinderen kunnen ook bij diverse knutselactiviteiten hun creativiteit uiten. Deze knutselactiviteiten hebben als thema ruimtevaart en worden in een speciale kinder-knutselhoek georganiseerd. Hoogtepunt van deze kinderactiviteiten is ongetwijfeld het zelf bouwen van een 'raket'. Onder begeleiding kunnen kinderen een zelfgebouwde "raket" afvuren. Zo leren ze onder meer hoe je een fles, gevuld met water, de lucht in kunt laten schieten.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is tijdens de ruimtevaartweken dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0900-AVIODROME (0900- 2846376; 25 ct.p.min.).

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad. Informatie voor de pers: Peter F. A.. van de Noort, tel. 0320 289858 of p.vdnoort@aviodrome.nl.

---- --

Deel: ' Kinderen vuren 'raketten' af in Luchtvaart-Themapark in Lelystad '
Lees ook