Gemeente Wassenaar

Schoolkinderen wijzen automobilisten op verkeersregels 31-08-2001

Op woensdag 5 en donderdag 6 september wijzen schoolkinderen van de Wethouder Huijbregtseschool en de St. Jozefschool automobilisten op verkeersregels. Zij houden autos aan en vertellen de bestuurders welke verkeersregels extra aandacht verdienen. De kinderen worden daarbij geholpen door verkeerswethouder Hans Klooster en enkele politieagenten.

De vakantie zit erop, de scholen gaan deze week weer beginnen. Automobilisten moeten weer extra rekening houden met fietsende kinderen en met de verkeersdrukte rond scholen. In het kader van de landelijke 3VO-campagne De scholen zijn weer begonnen komen de Wassenaarse schoolkinderen in actie.

Op woensdag 5 september om 8.30 uur vindt de actie plaats op het kruispunt van de Van Duivenvoordelaan en de Van Groeneveltlaan. Kinderen van groep 8 van de Wethouder Huijbregtseschool delen dan flyers uit aan automobilisten. Daarop kunnen de scholieren aangeven of de automobilist zich keurig aan de regels houdt. Of dat de automobilist bepaalde regels aan zijn laars lapt: te hard rijdt, zit te bellen achter het stuur, enzovoort.

Op donderdag 6 september om 8.30 uur is het de beurt aan de kinderen van groep 8 van de St. Jozefschool. Deze actie vindt plaats op de hoek van de Starrenburglaan en de Van Groeneveltlaan.

Zoekwoorden:

Deel: ' Kinderen Wassenaar wijzen automobilisten op verkeersregels '
Lees ook