RAI VERENIGING

De Kinderkeus 2003 bekend

Vanmiddag werd tijdens de FietsRAI de Kinderkeus 2003 bekendgemaakt. De verkiezing van de Kinderkeus, oftewel Kinderfiets van het jaar, is verdeeld in twee categorieen.

In de categorie 'Fietsen voor dagelijks gebruik' heeft de Gazelle Shift de tiel Kinderkeus 2003 in de wacht gesleept. Het is een solide fiets met een moderne frisse vormgeving. Hij zal vooral kinderen zal aanspreken die de fiets veel gebruiken voor bijvoorbeeld woon-schoolverkeer.

In de categorie 'Speel- en recreatiefietsen' ging de titel naar de Triker-Pro. De Triker is het beste te omschrijven als een miniatuuruitgave van een driewielige ligfiets. De Triker is vooral bedoeld als recreatieve fiets.

Uniek onderdeel van deze verkiezing is dat het juryoordeel voor de helft wordt gevormd door een kinderjury. De jonge bezoekers van de FietsRAI krijgen tijdens het evenement de gelegenheid om op een speciaal testparcours de verschillende fietsen te beoordelen.

De verkiezing van de Kinderkeus is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB, in samenwerking met de RAI vereniging. Dit jaar werd de verkiezing voor de tiende maal georganiseerd.

Deel: ' Kinderkeus 2003 bekend '
Lees ook