---
Kinderkledingbedrijf Okaïdi kiest Manhattan Associates' supply chain-software voor optimalisering van zijn distributieketen

---
Van oorsprong Franse Okaïdi heeft PkMS en infolink geselecteerd
ter ondersteuning van zijn wereldwijde expansieplannen Utrecht, 26/03/2003

Manhattan Associates (Nasdaq: MANH), wereldwijd marktleider in extended supply chain execution (x-SCE)-oplossingen, heeft aangekondigd dat Okaïdi, een Frans kinderkledingbedrijf, zijn softwareoplossingen PkMS en infolink gaat implementeren. Die oplossingen vormen de hoekstenen van Okaïdi's doelstelling om zijn distributieketen te optimaliseren en zijn internationale expansie te ondersteunen.

Okaïdi is vorig jaar begonnen met een verregaand project om zijn distributieketen te optimaliseren. Dat project moet een antwoord bieden op de steeds complexer wordende logistieke issues die volgen uit de internationale groei. Okaïdi, dat in september 2000 als officiële merknaam gelanceerd werd, is snel uitgegroeid tot een belangrijke speler in de retailmarkt voor kleding voor kinderen tot 14 jaar. Okaïdi heeft al meer dan 220 verkooppunten, waarvan 190 in Frankrijk. De resterende verkooppunten zijn verspreid over Europa en landen zoals Marokko, Libanon, Saoedi-Arabië en Nieuw-Caledonië. Sindsdien heeft de groei zich voortgezet.

De doelstellingen van het project:


- de internationale expansie ondersteunen met een gemeenschappelijke logistieke software-infrastructuur die de wereldwijde aanlevering en directe toelevering moet vergemakkelijken aan Okaïdi's belangrijkste markten;

- een real-time-kijk op de voorraad door de hele distributieketen;
- meer controle op, en efficiëntieverbetering van het logistieke proces wat betreft de binnenkomende goederen;

- een proefproject en wereldwijde implementatie van een gecentraliseerde distributiestrategie om aan verkoopspunten over de hele wereld te leveren;
- Okaïdi in staat stellen de totale logistieke kosten te verminderen en producten te leveren op het juiste tijdstip, in de juiste hoeveelheden en op de juiste locatie;

- de betrouwbaarheid garanderen van Okaïdi's logistieke informatiesystemen.

Om aan die objectieven tegemoet te komen, heeft Okaïdi gekozen voor de volgende twee x-SCE-oplossingen van Manhattan Associates:


· PkMS: een geavanceerde oplossing voor magazijnbeheer die grote aantallen transactievolumes en gebruikers ondersteunt. Het is een modulair systeem dat processen vergemakkelijkt en optimaliseert. Het gaat daarbij onder meer om processen zoals het ontvangen, opbergen, stockeren, picken, labelen en verzenden van goederen.

· infolink: een webgebaseerde Trading Partner Management (TPM)-oplossing die detailhandelaars en leveranciers aaneenkoppelt om een volledige kijk te krijgen op de voorraad en om snel te kunnen inspelen op onvoorziene omstandigheden.

"Onze keuze voor Manhattan Associates is ingegeven door talrijke belangrijke factoren", aldus Frédéric Gérard, Logistics & IT Director bij Okaïdi. "Met PkMS kunnen magazijnen uitermate efficiënt beheerd worden. Ook omdat de oplossing verticaal gefocust is, komt ze het best tegemoet aan onze eisen. Dat PkMS en de andere softwareoplossingen van Manhattan Associates algemeen gewaardeerd worden, was voor ons eveneens belangrijk." Over infolink voegt Gérard toe: "Om ons groeiend aantal leveranciers over de hele wereld te bereiken en er controle over te houden, hebben we een middel nodig om in real-time met hen samen te werken. Die functionaliteit hebben we ook nodig voor de informatie-uitwisseling in real-time tussen onze operationele centra. Infolink geeft ons die mogelijkheden. Daardoor krijgen we een echt wereldwijd overzicht en kunnen we onze leveranciers logistieke operaties laten uitvoeren die het aanleveren van goederen verbetert."

"We zijn trots dat we samenwerken met een van de belangrijkste kledingbedrijven in Frankrijk", zegt Jeff Baum, Senior Vice President bij Manhattan Associates. "PkMS en infolink zullen mee-evolueren met de voortschrijdende groei van Okaïdi op zijn thuis- en internationale markten. Onze beide oplossingen zullen Okaïdi een blijvend competitief voordeel bezorgen en ze zullen cruciale factoren blijken in de realisatie van Okaïdi's visie om operationele efficiency te bereiken doorheen zijn distributieketen."

---
END

---
Over Okaïdi
Okaïdi is een detailhandelaar gespecialiseerd in kleding voor kinderen tot 14 jaar. Het bedrijf is in 1996 afgesplitst van de Camaïeu-groep. Sinds het bedrijf onafhankelijk is, heeft het een blijvende groei gekend. In 2000 werd de merknaam Okaïdi gelanceerd en is de onderneming een prominente speler geworden in de markt voor kinderkleding. Het bedrijf is aan zijn internationale expansie begonnen in 2001. Het heeft meer dan 220 verkooppunten, waarvan 30 in het buitenland (o.a. in Europa, Libanon, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië en Nieuw-Caledonië). In 2001 heeft het bedrijf eveneens een nieuwe merknaam, Obaïbi, gelanceerd die zich specifiek richt op de kledingmarkt voor baby's en peuters. Meer informatie op www.okaidi.fr.
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in extended supply chain execution-oplossingen. De organisatie maakt operationele uitmuntendheid mogelijk door real-time-samenwerking,
-uitvoering en -optimalisatie. Manhattan Associates' oplossingen combineren de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en vakkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 870 klanten verspreid over meer dan 1.300 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en retailers ter wereld. Meer informatie op www.manh.com.

Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com

Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0024-12435A

Deel: ' Kinderkledingbedrijf Okaïdi kiest Manhattan Associates' supply cha.. '
Lees ook