Politiebericht Flevoland: district Noord 18-09-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Getuigen gezocht
DRONTEN Een nog onbekende man heeft een aantal keren kinderen geprobeerd mee te lokken (met snoepjes) in een grijze auto. Dit gebeurde de afgelopen twee weken in de wijk De Fazant en in de Baskenstraat (oud Dronten). De man had steeds een trui met horizontale, blauwe strepen aan. De politie zoekt getuigen die deze man gezien hebben of meer weten. Getuigen kunnen zich melden op het politiebureau in Dronten of via telefoonnummer 0900-8844. Dat wordt zeer op prijs gesteld. Getuigenverklaringen worden vertrouwelijk behandeld.

Aanhouding
LELYSTAD Maandagmiddag kreeg de politie een melding van een lastige persoon op het station. Volgens getuigen gedroeg een man zich agressief en viel reizigers lastig. De agenten spraken de verdachte, 26 jaar uit Zwolle, aan, maar hij gedroeg zich agressief tegenover de agenten en wilde niet blijven staan. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich. Hij is voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontrole
EMMELOORD De politie hield met behulp van de lasergun een snelheidscontrole op de Espelerweg waar werkzaamheden worden uitgevoerd en de maximum snelheid 50 km/u is. In totaal bekeurde de politie daar 21 automobilisten voor het te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

Wateroverlast
EMMELOORD De politie kreeg maandagavond een melding van wateroverlast in de wijk De Erven. Ter hoogte van de Pinkwade en het Delfland zagen de agenten dat behoorlijk wat regenwater op het wegdek bleef, wat gevaarlijk kan zijn voor het verkeer. De gemeente kwam ter plaatse en verhielp de wateroverlast. (Het riool was verstopt.)

Brand
URK Surveillerende agenten zagen dat een 54-jarige inwoner van het Urkerdwarspad (Tollebeek) bezig was met het verbranden van bouwafval. Dit was illegaal. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Kinderlokker waart rond in Dronten, getuigen gezocht '
Lees ook