Ingezonden persbericht

Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Kindermiddag - Herfstvakantie basisscholen Gemeente Dinkelland

Terug in de tijd, een middag als Germaan

25 oktober en 27 oktober 2011

Twente is al heel lang een door mensen bewoond gebied. Al meer dan 2.000 jaar geleden bevond zich in Denekamp een Germaanse nederzetting. De tentoonstelling Germanen op de Borchert toont sporen uit dit verleden zoals urnen die gevonden zijn en de beroemde 'loden baar'. Ook is een 'site', een plek waar een opgraving is, nagebouwd.

Op dinsdag 25 en donderdag 27 oktober nemen we de kinderen mee terug naar de tijd van de Germanen. We beginnen met het spannende verhaal van de donderhamer van de Germaanse god Donar, oppergod Wodan en zijn vrouw Freya. Dan gaan we in groepjes aan het werk met klei, hout en touw om potjes en versierselen te maken. Kleine Germanen moeten ook eten dus gaan we een broodje bakken boven echt vuur en tamme kastanjes poffen.

De activiteiten vinden buiten plaats, net zoals de Germanen buiten leefden. Bij slecht weer werken we onder de luifel achter het museum. Vergeet dus niet om een warme jas mee te nemen.

. Het programma begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

. De deelnamekosten aan de kindermiddag bedragen E 3 per kind (inclusief entree, materiaal en limonade).

. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van de basisschool. Kinderen jonger dan 8 jaar zijn welkom maar onder begeleiding van een volwassene.

. Reserveren is verstandig en kan gebeuren via 0541 - 351325. Graag uiterlijk 13.15 uur aanwezig zijn om de kaartjes op te halen.

Vooraf, of na afloop van het programma kan de tentoonstelling en het museum bekeken worden. Natuurlijk je ook in de tuin nog naar beukennootjes en tamme kastanjes zoeken.

Ps: misschien komt Scouting Denekamp om een 'spieker' (een voorraadhuisje op palen) te 'pionieren' (te bouwen). Kijk voor info hierover op www.naturadocet.nl

---

Noot aan de redactie:

Voor informatie over de kindermiddag kunt u contact opnemen met Anetta Dullaert:

0541 - 351 325 / adullaert@naturadocet.nl.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet

Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp

0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden

maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondag 11-17 uur

Entree (aangepast)

Deelnamekosten aan de kindermiddag bedragen E 3 per kind (inclusief entree, materiaal en limonade)

Museum

Volwassenen E 2,50

4-15 jaar E 1,50

Museumkaart gratis

(U maakt deel uit van het adresbestand 'Persberichten uit Natura Docet'. Uw mailadres wordt niet doorgegeven aan anderen. U kunt zich op elk gewenst moment weer afmelden voor het ontvangen van de berichten door een email te sturen aan svanderveen@naturadocet.nl onder vermelding van 'Afzeggen Persberichten'. Dank u voor uw belangstelling voor Natura Docet.)

Denekamp, 12 oktober 2011

Stans van der Veen

---- --

Deel: ' Kindermiddag - Herfstvakantie basisscholen Gemeente Dinkelland '
Lees ook