***PERSBERICHT***

KABOEM!

KINDERNET 5 EN BOOKMARK STARTEN NEDERLANDSTALIGE INTERNET COMMUNITY VOOR KINDEREN

Hilversum, maart 2000  Tijdens KidsWorld 2000 gaat Kaboem! (<http://www.kaboem.nl) van start. Kaboem!, ontstaan uit een samenwerking tussen KinderNet 5 en Bookmark, is een Nederlandstalige community op Internet, speciaal gericht op kinderen tussen de 4 en 14 jaar. De gehele site heeft één belangrijk aspect gemeen met de programmas van KinderNet 5; het kindvriendelijke en geweldloze karakter. KidsWorld, een interactief evenement voor kids tot 12 jaar, vindt plaats op 24, 25 en 26 maart in de Jaarbeurs te Utrecht.


- Kinderen en Internet -

Uit een recent onderzoek van InterView-NSS bleek dat met name kinderen tussen de 6 en 14 jaar weinig gebruik maken van het Internet. Ze vinden veel sites saai of ontoegankelijk, zelfs de sites die speciaal voor hen ontwikkeld zijn. KinderNet 5 bereikt met haar televisieprogrammas iedere maand 70 % van de kinderen tussen 3 en 12 jaar. Dat geeft aan dat KinderNet 5 weet waar kinderen in geïnteresseerd zijn, en daar zal de inhoud van Kaboem! op afgestemd worden.


- Kindvriendelijk en geweldloos -

Het geweldloze en kindvriendelijke karakter van KinderNet 5 is ook terug te vinden op Kaboem!. Ouders moeten hun kinderen met een gerust hart de Kaboem! website kunnen laten bezoeken. Dat houdt in dat ook commerciële uitingen vooraf getoetst zullen worden aan strenge criteria. KinderNet 5 zal via het eigen TV-kanaal sterke promotionele ondersteuning geven aan Kaboem!.


- Hoe ziet Kaboem! eruit? -

Kaboem! is een imaginair land dat bestaat uit een groot aantal eilanden. Elk eiland staat in het teken van een thema. In eerste instantie is een zevental eilanden ontwikkeld, namelijk Games-eiland, Sport-eiland, Treasure-eiland, Animal-eiland, Adventure-eiland, Cool School-eiland en Music-eiland. Op ieder eiland wordt gedurende een periode een bepaald onderwerp behandeld. Zo kan bijvoorbeeld het onderwerp op Treasure-eiland de euro zijn en op Music-eiland de gitaar.

Op de diverse eilanden vindt de bezoeker terugkerende onderwerpen, zoals Spelletjes, Info, Nieuws, Video, Prijsvraag, Quiz, Chatbox, Prikbord, Poll, Downloads, Links, Doe & Knutsel en een Agenda zullen op de eilanden terug te vinden zijn.


- Avatars -

De bezoekers van Kaboem! kunnen bij binnenkomst op de site een virtueel vriendje ('avatar') kiezen. Dit heeft een aantal functies: Allereerst vindt er op die manier een onderverdeling in leeftijd plaats. Een kind van 4 zal zich eerder tot een Jellabie worden aangetrokken dan een kind van 11. Een 11-jarige kiest waarschijnlijk eerder voor een Carmen Sandiego-achtig icoon.

Ten tweede staat de avatar voor een bepaalde kleur. De keuze bepaalt ook voor het grootste gedeelte de kleurschakering van de diverse eilanden.

Vervolgens heeft elk avatar zijn eigen interesseprofiel. Door voor een bepaalde avatar te kiezen wordt de site ook opgebouwd volgens deze interesse. Op die manier word je dus beloond voor het maken van de juiste keuze. Het indelen van de site gebeurt door de gekozen interesseonderwerpen bovenaan in de site te plaatsen. Daarnaast zal de avatar ook terug te vinden zijn in diverse spelletjes en in bijvoorbeeld een kleurplaat of puzzel.

Tot slot vervult de avatar een helpfunctie. Door op de avatar te klikken tijdens je bezoek aan de diverse eilanden krijgt de bezoeker uitleg over de verschillende onderwerpen en bezigheden. De avatars worden in samenwerking met KinderNet 5 gekozen en ontwikkeld.


- Samenwerking KinderNet 5 en Bookmark -

De samenwerking tussen Bookmark en KinderNet 5 is een gevolg van het feit dat KinderNet 5 voor de ontwikkeling van een kindercommunity behoefte had aan een partij die marketing know-how heeft en op de hoogte is van de laatste technische ontwikkelingen op Internet-gebied. Bookmark kan in deze behoefte voorzien; binnen Bookmark is jarenlange ervaring opgebouwd bij de opzet, implementatie en integratie van diverse marketing en nieuwe media projecten.


***NOOT AAN DE REDACTIE***

Bookmark adviseert en assisteert bedrijven bij de organisatie, implementatie en integratie van direct marketing en nieuwe media projecten. De basis van Bookmark wordt gevormd door kennis en praktische ervaring op het gebied van New Marketing.

KinderNet 5 C.V. richt zich als TV station ruim 11 jaar specifiek op kinderen en is de grootste kinderzender van Nederland. De programma's van KinderNet 5 zijn op het kanaal van Net 5 in bijna 5,9 miljoen huishoudens te ontvangen. KinderNet 5 zendt door de week uit van 7.00 uur tot 11.00 uur en in het weekend van 7.00 uur tot 12.00 uur.

Voor meer informatie of het digitale logo van Kaboem!:

Bookmark

Nienke Polk

Communication Manager

E-mail: <n.polk@bookmark.nl

Telefoon: 073  646 39 39

Fax: 073  646 39 29Deel: ' KinderNet 5 en Bookmark starten kinder-internetcommunity '
Lees ook