Heinkenszand, 17 juli 2001

Kindervakantieweken

In de gemeente Borsele zullen in de week van 6 tot en met 10 augustus weer op verschillende plaatsen kindervakantieweken worden georganiseerd. De kindervakantieweken zijn bedoeld voor kinderen die op de basisschool zitten. Zij kunnen zich uitleven op het gebied van sport, spel en creativiteit.

De programma's in de dorpen zien er als volgt uit:

Baarland, Ellewoutsdijk, Hoedekenskerke en Oudelande: Voor deze dorpen wordt een gezamenlijke kindervakantieweek gehouden op het vroegere sportveld van Baarland. De dagen vinden plaats op 7,8 en 9 augustus. Het thema is circus. Het programma ziet er als volgt uit.

Dinsdag 7 augustus:
Om 9.30 uur is opening en beginnen aan de bouw van de hutten. Tussendoor worden er allerlei spelletjes gedaan en is er een lekkere verrassing voor de kinderen. Om 15.30 uur wordt het dagprogramma afgesloten om daarna van 18.45 uur tot 21.00 uur verder te gaan met een vossenjacht. Kinderen onder de 7 jaar mogen alleen onder begeleiding mee.

Woensdag 8 augustus:
Om 9.30 uur is de inschrijving. Daarna gaan de kinderen knutselen en circuskostuums maken. Na de middagpauze is er een flapperde flap clowntjes race. Om 16.00 uur wordt de dag weer afgesloten.

Donderdag 19 augustus:
Om 9.30 uur inschrijven. Op deze dag wordt er geschminkt, worden de hutten afgebroken en zullen de kinderen stokbrood gaan bakken. Om 14.15 uur is er een theatervoorstelling. Om 15.00 uur wordt de dag afgesloten, maar om 19.00 uur start de gezellige feestavond met optreden van de kinderen, muziek en lekkere leeuwentemmer hapjes en pipo drankjes. Iedereen is van harte welkom op dit feest.

De kosten zijn f 3,50 per dag en f 9,00 voor drie dagen. De kinderen moeten zelf een lunchpakket meenemen. Voor limonade wordt gezorgd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisan Traas, telefoonnummer (0113) 639887.

`s Heer Abtskerke:
In `s- Heer Abtskerke wordt op 10 en 11 augustus kindervakantieweek gevierd. De kosten zijn f 5,00 voor 2 dagen. Beide dagen duren van 10.30 uur tot 15.00 uur. Het thema is indianen. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 9 augustus: `s-morgens gaan de kinderen wigwams, hoofdtooien en indianenponcho's maken.

Vrijdag 10 augustus: speurtocht, spelletjes en `s- middags een theatervoorstelling. De dagen worden afgesloten met een Playbackshow.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Moerdijk, telefoonnummer (0113) 312862.

Nieuwdorp:
In Nieuwdorp is de kindervakantieweek op maandagmiddag 6 augustus van 13.00 tot 15.30 uur, dinsdag 7 augustus van 10.00 tot 15.30 uur en woensdag 8 augustus van 10.00 tot 18.00 uur. Rond 18.00 uur is er een kampvuur. De kosten zijn f 10,00 voor 3 dagen en het vierde kind is gratis.
Kinderen uit Nieuwdorp van 4 tot en met 13 jaar zijn van harte welkom. Het thema is dierentuin.
Ook zin gekregen om mee te doen? Neem dan een hamer, zaag, kwast, een emmer en een beker met deksel mee.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Clement, telefoonnummer (0113) 670040.

Ovezande:
In Ovezande worden voor de 2e keer kindervakantiedagen georganiseerd. Dit zal zijn op woensdag 8 en donderdag 9 augustus. De dagen duren van 10.00 uur tot 15.30 uur. Kinderen onder de 4 jaar mogen onder begeleiding ook mee doen. Het thema is indianen en het programma ziet er als volgt uit:

Woensdag 8 augustus: hutten bouwen en knutselen. `s Avonds is er om 18.30 uur een theatervoorstelling.

Donderdag 9 augustus: verder bouwen aan de hutten, een vossenjacht, stokbroodjes bakken en spelletjes. `s Avonds is er om 19.30 uur een kampvuur. Het geheel speelt zich af rond het gebouw van soos de Klomp, en de organisatie is in handen van Kinderclub de Klomp.

Meedoen kost f 5,00 per dag.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mary-Ann Izeboud, telefoonnummer (0113) 655120.

Voor alle kindervakantieweken of -dagen geldt dat het verstandig is om oude kleren aan te trekken. Meedoen aan de vakantiedagen is voor eigen risico. Wanneer uw kind allergisch is of medicijnen gebruikt is het verstandig dit door te geven aan de leiding.

Het kindervakantiewerk in de gemeente Borsele wordt ondersteund door het VrijwilligersHuis en kan georganiseerd worden dankzij subsidie van de gemeente Borsele, maar vooral dankzij de inzet van zeer gemotiveerde vrijwilligers.

Wilt u tijdens de vakantie ook de handen uit de mouw steken en een onderdeel zijn van deze feestelijke dagen? Verschillende vakantiewerkgroepen kunnen nog wat extra hulp gebruiken. Aarzel niet en bel één van de contactpersonen. Ook als u alleen een dagdeel kunt helpen is dat al mooi meegenomen.

Deel: ' Kindervakantieweken in gemeente Borsele '
Lees ook