Kindervisfestijn voor Kamper basisscholen


Clinic met presentator Marco Kraal van VisTV

KAMPEN, 20170630 -- Leerlingen van groep 7 en 8 van alle Kamper basisscholen zijn uitgenodigd voor het Kamper Kindervisfestijn op vrijdagochtend 14 juli. Dit educatieve visprogramma wordt aangeboden door hengelaarsvereniging Ons Vermaak en is gratis voor de deelnemende scholen.

Met het Kamper Kindervisfestijn wil Ons Vermaak kinderen interesseren voor de vissport. “Meerdere basisscholen hebben zich al aangemeld”, zegt voorzitter Renko van Bodegraven. “Wij hebben al tweehonderd aanmeldingen en verwachten veel kinderen een leerzame en leuke hengelsportochtend te bieden.”

VisTV

Speciale gast is Marco Kraal van VisTV, die de kinderen handige tips voor het vissen geeft. Verder staan er stands met informatie over karpers, witvis en roofvis. Natuurlijk ontbreken het springkussen en de ijskar niet en worden er heerlijke popcorn en suikerspinnen gemaakt.

Startersset

“De leerlingen maken de hele ochtend kennis met de grondbeginselen van de hengelsport”, aldus Van Bodegraven. “Bovendien geven wij ieder kind een startersset, waarmee ze direct kunnen vissen.” Deze set bestaat uit een hengel met toebehoren, een visvergunning voor 2017 en een uitnodiging voor de viswedstrijd op dinsdag 25 juli.

Natuur

Zeker in deze tijd van moderne communicatiemiddelen en spelcomputers is de vissport een gezonde vrijetijdsbesteding, waarbij kinderen in direct contact staan met de natuur. Het Kamper Kindervisfestijn is bovendien uitstekend te combineren met bijvoorbeeld schoolprojecten, spreekbeurten en werkstukken.

Aanmelden

Het Kamper Kindervisfestijn bij tennisvereniging KJLTC aan de Cellesbroeksweg 2A duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Scholen kunnen zich aanmelden tot 7 juli via info@hvonsvermaak.nl of www.hvonsvermaak.nl.

Kindervisfestijn voor Kamper basisscholen met presentator Marco Kraal


Deel: ' Kindervisfestijn voor Kamper basisscholen met presentator Marco Kraal '
Lees ook