Kiwa keurmerk op WaterMaxx geeft waterdrinkers een zéér veilig gevoel

AMERSFOORT, 20050419 -- Dit is de uitkomst van een onderzoek wat WaterCare Nederland heeft laten uitvoeren nadat zij het Kiwa Keurmerk kregen op hun nieuwste model waterleidingcooler: WaterMaxx. Het Kiwa keurmerk op een waterleidingcooler is uniek. De WaterMaxx is de eerste en enige waterleidingcooler die het predikaat 'Waterleiding Technisch Veilig' mag voeren. De uitkomst van het onderzoek wees uit dat 76% van watercoolergebruikers dit een veilig tot zeer veilig gevoel geeft bij het drinken van water uit een apparaat met dit keurmerk.


De WaterMaxx voldoet hiermee aan de algemene voorschriften voor drinkwaterinstallaties. De WaterMaxx is goedgekeurd volgens de Europese norm (NEN-EN 1717) en de Nationale norm (NEN 1006). "Dit keurmerk is niet verplicht voor waterleidingcoolers maar geeft de gebruiker wel de zekerheid dat het apparaat is voorzien van de juiste terugstroom beveiligingsinrichting", aldus WaterCare Nederland. "Dit betekent dat bij gebruik van de WaterMaxx alle inspanningen en investeringen van de waterleidingbedrijven om het water veilig en lekker uit de kraan te laten komen gegarandeerd behouden blijven".

"Al onze modellen waterleidingcoolers voldoen aan de strenge eisen zoals gesteld door de Vereniging van Waterleidingexploitanten in Nederland (VEWIN). Dit is een garantie voor het veilig kunnen tappen van een gekoeld bekertje leidingwater", aldus WaterCare Nederland.
"Wij nemen ons vak echter serieus en investeren hiervoor op het gebied van kwaliteit, hygiëne en veiligheid. Onze nieuwe WaterMaxx biedt dan ook meer veiligheden dan strikt noodzakelijk is, en dat geeft een zeer veilig gevoel onder de gebruikers bleek uit ons onderzoek."

De markt voor waterleidingcoolers groeit explosief in Nederland. Dit komt vooral door het kwalitatief goed Nederlandse leidingwater wat het gebruik van water in flessen overbodig maakt. Een waterleidingcooler biedt dus het zelfde eindproduct (een bekertje gekoeld drinkwater) tegen lagere kosten en minder inspanning. "De besparing kan oplopen tot 85% als je bedenkt dat er geen duur flessenwater meer hoeft te worden aangekocht. Daarnaast behoort het sjouwen met flessen van ca. 20 kg tot het verleden, wat veel werknemers en werkgevers zeer kunnen waarderen", legt WaterCare Nederland uit.
Dat klanten deze voordelen waarderen blijkt uit de groeicijfers van WaterCare Nederland welke in 3 jaar tijd uitgroeide tot de meest toonaangevende leverancier op het gebied van waterleidingcoolers.

Deel: ' Kiwa keurmerk op WaterMaxx geeft waterdrinkers een zéér veilig gevoel '
Lees ook