Politie Midden- en West Brabant

Klacht tegen politieagenten ongegrond

Tilburg 14-2-2003

De klacht tegen de drie politiemensen, die op 15 september 2002, tijdens de wandeltocht 80 van de Langstraat in de Moer voorkwamen dat een man met zijn auto in het wandelcircuit reed, is geheel ongegrond. Dat blijkt uit een onderzoek door de politie Midden en West Brabant. Het onderzoek werd deze week afgerond.

Op de bewuste zondag reed een 67-jarige inwoner van de Moer met zijn auto over het afgesloten wandelparcours, waarbij zijn rijgedrag het nodige risico veroorzaakte voor de wandelaars en de begeleiders van deze tocht. Een politieman in burger wist te verhinderen dat de man verder reed. De bestuurder deed later aangifte van zware mishandeling die zou zijn gepleegd door deze politieman. Ook deed de man een aantijging tegen twee politiemensen van het team Dongen dat zij getracht hadden om zijn aangifte af te kopen.

Uit het onderzoek dat in opdracht van de korpsleiding van de politie Midden en West Brabant werd ingesteld heeft uitgewezen dat de beschuldigingen tegen de drie politiemensen geheel ongegrond zijn. Het onderzoek toonde zelfs aan dat het optreden door de politieman in burger adequaat en professioneel was en dat daarmee erger werd voorkomen.

Inmiddels heeft de inwoner uit de de Moer via zijn advocaat een brief ontvangen met daarin de bevindingen van het onderzoek. De politie ziet af van verdere juridische stappen tegen de man in verband met diens gezondheidstoestand.

Bron: Enny de Wit

Deel: ' Klacht tegen politieagenten in de Moer ongegrond '
Lees ook