Ingezonden persbericht

Klanten eBay handelen veilig op Internet

overeenkomst eBay en Triple Deal

MAARN, 20020724 -- Afgelopen week heeft veilinggigant eBay een samenwerking met Triple Deal gesloten. Door gebruikmaking van de escrow services die Triple Deal biedt, kunnen klanten van eBay veilig handelen via deze online veiling. Onlangs werd de samenwerking tussen eBay en de leverancier van online betalingssystemen PayPal al bekend.

De kracht van de escrow service zit in het 'gelijk oversteken'. Het gebruik van de dienst biedt garanties voor zowel de koper als de verkoper via eBay. Zodra een veiling gesloten is, betaalt de koper het aankoopbedrag aan Triple Deal. Triple Deal houdt dit bedrag als onafhankelijke 'derde partij' onder zich. De verkoper krijgt hiervan bericht en kan het kavel versturen met de zekerheid van betaling. Wanneer de koper het kavel heeft ontvangen, betaalt Triple Deal de verkoper. De verkoper heeft zo de garantie dat de verstuurde spullen daadwerkelijk worden betaald. De koper heeft de zekerheid dat zijn betaling veilig wordt gesteld totdat de goederen in zijn bezit zijn.

De vergoeding voor de borgstelling door Triple Deal wordt per transactie berekend en hangt af van de totale transactiewaarde. Indien een koper meerdere objecten bij dezelfde verkoper afneemt bepaalt de totale transactiewaarde de vergoeding.

Over Triple Deal
Triple Deal is een Nederlandse toonaangevende leverancier van betaal- en escrow diensten voor de on- en offline markt. Tot de klantenkring van Triple Deal behoren onder andere Autobytel, Kronan, Tickets.nl, mijnWinkel, marktplaats.nl, FirstFlowers, Beat-it en The Internetone. Triple Deal is onderdeel van de Ewycksgroep met als participanten ABN AMRO Participaties en InterNLnet. Meer informatie over de diensten van Triple Deal is te vinden op www.tripledeal.com.

Over eBay
Met bijna 50 miljoen ingeschreven leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionelen, in staat om praktisch alles te verhandelen. In de eerste helft van 2002 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 6.5 miljard dollar aan objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is. Het bedrijf staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

Deel: ' Klanten eBay handelen veilig op Internet '
Lees ook