Klantvriendelijke domeinnaamregistratie kan tienvoudige opbrengen


ALMERE, 20091104 -- Vlak voor de toelating door de ICANN van vreemde tekens in domeinnamen registreerde vertaalbureau Snelvertaler in Almere het domein bersetzungsbro.de. De 10.000 euro die hiervoor is betaald, blijkt een gouden investering: inmiddels is een eerste bod van 100.000 euro gedaan.

Algemeen directeur van Snelvertaler Erwin Vroom: "In eerste instantie hebben wij deze domeinnaam natuurlijk gekocht om voor onze Duitstalige klanten het zoekgemak te vergroten. Ze hoeven dus voortaan niet meer `uebersetzungsbuero' in te tikken in Google, maar kunnen gewoon de in Duitsland gangbare spelling gebruiken. Dat snel daarna de ICANN woorden met een umlaut zou toestaan heeft ons ook wel een beetje verbaasd. Een andere partij blijkbaar ook, want we hadden al snel dat bod van 100.000 euro binnen."

Vroom kan niet zeggen van wie het bod afkomstig is en of er op wordt ingegaan. "Wij zien deze domeinnaam als serviceverlening: graag maken wij het de klant makkelijk om ons te bereiken. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan vindbaarheidsonderzoek. Wij zijn dus erg nieuwsgierig of bersetzungsbro.de wel werkt." Een definitief besluit over de verkoop verwacht Vroom niet voor het eind van het jaar.

Vertaalbureau Snelvertaler.nlNoot voor redacties:

Deel: ' Klantvriendelijke domeinnaamregistratie kan tienvoudige opbrengen '
Lees ook