Nieuw-Vlaamse Alliantie


Kleermaker sponsort Van Hengel, Van Hengel sponsort kleermaker (06/03/03)

N-VA-parlementslid Kris Van Dijck verslikte zich bij de ochtendlijke krantenlectuur haast in zijn koffie. Vandaag brengt De Standaard immers een advertentie (p.3) waarin een elitaire kleermakerszaak reclame maakt voor Vlaamse minister van Sport Guy Van Hengel en omgekeerd. Op de foto een glunderende Van Hengel die, met uitdrukkelijk vermelding van zijn Vlaams ministerschap, Bishop Tailors-kleren aanprijst.

Van Hengel gaat hiermee ver over de schreef. Ten eerste geldt er door de wet op de partijfinanciering een strikt verbod op sponsoring van politici door bedrijven. Bedrijven mogen geen giften doen aan partijen of politici, ook niet in natura. Met de advertentie wordt overduidelijk reclame gemaakt voor de politicus Guy Van Hengel.

Daarnaast overtreedt Van Hengel ook de deontologische code van het Vlaams parlement die ondertekend werd door de regering. Het spreekt voor zich dat ministers geen reclame mogen maken voor een bepaald merk of omgekeerd.

De N-VA is het beu dat de paars-groene ministers om de haverklap misbruik maken van hun ambt om zichzelf of hun partij in het zonnetje te zetten.
Ondanks de lessen die werden geleerd uit het Volvo-verhaal van minister Vogels, de Audi-reclame van Verhofstadt en de recente pamfletten van Gabriels, blíjven paars-groene ministers alle regels hooghartig aan hun laars lappen.

Vlaams parlementslid Kris van Dijck interpelleert minister-president Dewael over het gedrag van zijn minister. De N-VA eist niet alleen een stevige reprimande maar ook daadwerkelijke sancties tegen minister Van Hengel. Een berisping zal opnieuw worden weggelachen en brengt louter extra publiciteit met zich mee. Alleen wanneer een minister effectief bevoegdheden worden ontnomen, zal de boodschap begrepen worden.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Kris Van Dijck, Vlaams parlementslid

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/21949.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be

Deel: ' Kleermaker sponsort Van Hengel, Van Hengel sponsort kleermaker in Vl.. '
Lees ook