Ingezonden persbericht


Persbericht 7 maart 2003

Klein Orkest voor vierde keer op 1 in

Radio 2 Top 50 van het Nederlandse Lied

'Over de muur' van het Klein Orkest is en blijft het mooiste Nederlandstalige nummer. Enkele duizenden muziekliefhebbers kozen via de site van Radio 2 hun beste Nederlandstalige nummers, waarbij 'Over de muur', een compositie uit 1984 van zanger Harrie Jekkers en toetsenist Leon Smit, wederom de absolute favoriet was. Voor het vierde achtereenvolgende jaar is het lied daarmee op de eerste plaats van de Radio 2 Top 50 van het Nederlandse Lied geëindigd.

Op nummer 2 staan Ramses Shaffy en Liesbeth List met hun fameuze, door Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh geschreven duet 'Pastorale'. Shaffy is zondag in Theater Carré het middelpunt van het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied, waar hij uit handen van Herman van Veen de Radio 2 Zendtijdprijs ontvangt. Op de derde plaats in de Top 50 staat 'Het dorp' van Wim Sonneveld.

De Radio 2 Top 50 van het Nederlandse Lied wordt uitgezonden op zaterdag 8 maart van 14.00 tot 18.00 uur. De presentatie is in handen van Bert Kranenbarg. De volledige Top 50 is al vanaf vrijdag 7 maart te zien op www.radio2.nl.

De Radio 2 Top 50 van het Nederlandse Lied is een onderdeel van het Weekeinde van het Nederlandse Lied dat van vrijdagavond 7 maart tot en met zondagavond 9 maart te horen is op Radio 2.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Publieke Omroep - Communicatie: Bart de Voogd, tel: 035 677 43 94, e-mail: bart.de.voogd@omroep.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Klein Orkest voor vierde keer op 1 in in Radio 2 top 50 '
Lees ook