Kleurcongres Kleur in Interieur in Haarlem


21 maart 2011 Internationale dag van Kleur en Licht

Hattemerbroek, 20110216 -- Op 21 maart, de Internationale Dag van Kleur & Licht , organiseren Stichting BNK en Stichting Kleurenvisie hun eerste gezamenlijk kleurcongres in het Haarlemse Figee Innovatie Theater. Al geruime tijd is er kwalitatieve aandacht voor het onderwerp Kleur in Nederland. Organisatie van dit jaarlijks terugkerende congres met gerenommeerde sprekers uit de internationale kleurwereld is een antwoord op de vraag naar gedegen kennis omtrent kleur aan het interdisciplinaire veld van kleurvoorschrijvers zoals architecten en interieurarchitecten .

Op dit congres over kleur in het interieur ontmoeten kleurvoorschrijvers elkaar: (interieur-) architecten, interieuradviseurs, projectinrichters, stylisten, opdrachtgevers en projectontwikkelaars, kortom iedereen die op professioneel niveau keuzen moet maken op het gebied van kleur.

Experts uit de kleurenwereld  • Hildegard Kalthegener (kleurdesigner en docent NCS Kleurenschool Duitsland) over kleurdesign en harmonie tussen artistieke intutie en rationele argumentatie.


  • Maud Hrleman (interieurarchitect, School of Architecture and Built Environment, Royal Institute of Technology, Stockholm) over de invloed van daglicht op het kleurontwerp.


  • Leonhard Oberascher (design consultant, kleurexpert, psycholoog en kunstenaar, tevens president van de studiegroep 'Environmental Color Design' van het AIC) over de invloed van kleur in het interieur op ons als mensen.Stichting BNK en Stichting Kleurenvisie, twee organisaties die ieder vanuit eigen perspectief zich bezighouden met kennisoverdracht over kleur. Door samenwerking kunnen wij bijdragen aan de kennistransfer van wetenschap naar kleurtoepassing in de praktijk.

BNK | Brancheorganisatie voor Nederlandse Kleurdeskundigen
SKV | Stichting Kleurenvisie | Het Nederlands Platform voor Kleur

Locatie:
Figee Innovatie Theater
Hendrik Figeeweg 1
Unit 0.003
2031 BJ Haarlem

Informatie over het programma, sprekers en aanmelding is te vinden op de speciale website: www.kleurcongres.nl.


Deel: ' Kleurcongres Kleur in Interieur in Haarlem '
Lees ook