Ingezonden persbericht

PERSBERICHT Boxtel, 20 juni 2002

Eco-festijn op zondag 30 juni
Kleurrijk programma tijdens Open Dag Kleine Aarde

De Kleine Aarde is er klaar voor! Op zondag 30 juni van 11.00-17.00 uur, is iedereen van harte welkom op de jaarlijkse Open Dag van De Kleine Aarde, Centrum voor een Duurzame Leefstijl in Boxtel. Dit zomers evenement staat dit maal in het teken van het 30-jarig jubileum van De Kleine Aarde en dat betekent een extra feestelijk programma.

Tijdens de Open Dag, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Eco-festijn, presenteren ruim 35 organisaties zich op een grote infomarkt met duurzame producten. Tegelijkertijd is er een Meierijmarkt waar 9 streekproducenten allerlei heerlijkheden uit de Meierij aan de man brengen. Twee volksmuzikanten luisteren het geheel op.
Uiteraard verzorgt De Kleine Aarde tijdens de Open Dag gratis rondleidingen door de prachtige voorbeeldtuinen in het Eco-park. Deze rondleidingen, onder leiding van een Kleine Aarde-voorlichter, starten om 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Om 12.00 uur trommelt djembe-band TamTam iedereen op voor de feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar van het boekje De Eetbare Siertuin. Directeur Frank Zanderink zal het boekje uitreiken aan een Kleine Aarde-donateur van het eerste uur en aan de meest recente donateur. Het boekje De Eetbare Siertuin is te koop op de stand van De Kleine Aarde. De auteur, Kleine Aarde medewerker Marjon Weijzen, zal daar van 12.30-13.00 uur het boekje voor de liefhebbers signeren.

Hoogtepunt op het Eco-festijn zijn de spectaculaire acts van theater Suer dat 's middags drie maal zal optreden. Verder kraakt de band B'Off een vrolijke noot, is er poppenkast van Cabalt en opent het jongleerduo Rik en Willem Wouters speciaal voor de kinderen de trukendoos. Voor de kleine gasten staan ook 'schminken' en 'waterbeestjes zoeken' op het programma.Om 14.00 uur gaat de catwalk open voor een wervelende modeshow met 'eerlijke' kleding. Vanaf de ingang van het terrein zal de Velo-taxi regelmatig vertrekken voor een proefritje.
Belangstellenden kunnen ook deelnemen aan korte introducties op cursussen van De Kleine Aarde, zoals de cursus moestuin, wolvilten, crèmes en zalven maken. En natuurlijk is het Eco-festijn niet compleet zonder heerlijke biologische hapjes en drankjes. Voor de echte smulpapen is er het Kleine Aarde jubileumbier!

De Ecobus zorgt voor vervoer van het station naar De Kleine Aarde v.v. Dit kost 1 euro (enkele reis). Bezoekers krijgen aan de ingang het programma en een plattegrond uitgereikt. Adres: Het Klaverblad 1, Boxtel. Tel. (0411) 68 49 21 of www.dekleineaarde.nl.

---

---
Bel voor meer info met Maike Nelissen en Els van Hout (organisatie) of Marina de Bekker, (communicatie), tel. (0411) 68 49 21. Tijdens de Open Dag kunt u terecht op de stand van De Kleine Aarde: 06 27238663.

Deel: ' Kleurrijk programma tijdens Open Dag Kleine Aarde '
Lees ook