KLM

02/040

KLM START LIJNDIENST TUSSEN ABERDEEN EN STAVANGER

AMSTELVEEN, 1 augustus 2002 KLM start op 25 augustus 2002 een nieuwe lijndienst tussen Aberdeen in Schotland en de Noorse stad Stavanger. Deze non-stop retourdienst zal 2 keer per dag worden uitgevoerd met een Fokker 70 van KLM cityhopper. Om deze nieuwe dienst te kunnen uitvoeren, wordt een 4e dagelijkse retourdienst op de drukbezette route Amsterdam-Aberdeen v.v. aan de KLM-dienstregeling toegevoegd.

De nieuwe lijndienst tussen Aberdeen en Stavanger verbindt de 2 belangrijkste olie/offshore-markten in Noord-Europa. De dagrandverbinding, met een ochtend- en avondvlucht, biedt aan beide zakenmarkten een optimale service. De Fokker 70 biedt met 80 passagiersstoelen de ideale capaciteit voor een winstgevende exploitatie op deze route.

KLM en regiopartners hebben zowel in Schotland als in Noorwegen sterke marktposities opgebouwd met uitstekende verbindingen naar Amsterdam en via Schiphol op het wereldwijde routenet van KLM en partnermaatschappijen. Deze sterke positie biedt voldoende klantenvolume om de nieuwe rechtstreekse vluchtoperatie tussen Aberdeen en Stavanger mogelijk te maken en de klanten in beide markten nog beter te bedienen.

De KLM-zomerdienstregeling 2002 voorziet op dit moment in 3 dagelijkse retourdiensten tussen Amsterdam en Aberdeen en tussen Amsterdam en Stavanger. De frequentie op Aberdeen wordt dus vanaf 25 augustus a.s. verhoogd tot 4 dagelijkse retourvluchten.

AMS/DR/BK

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com

Deel: ' KLM start lijndienst tussen Aberdeen en Stavanger '
Lees ook