KLM


01/053


KLM STATEMENT
(15.00 uur AMS tijd)

AMSTELVEEN, 13 september 2001 - KLM heeft besloten vandaag alsnog twee vluchten naar de Verenigde Staten uit te gaan voeren. Belangrijkste reden hiervoor is om op Schiphol gestrande passagiers, waarvan een aantal zakelijke- of familierelaties heeft in de Verenigde Staten welke door de aanslagen zijn getroffen, in de gelegenheid te stellen zo snel mogelijk in Amerika te zijn.

KLM is tot dit besluit gekomen op basis van het gegeven dat vluchten binnen en vanuit de Verenigde Staten weer langzaam op gang komen, met name voor gestrande passagiers. Door de Federal Aviation Authorities (FAA) is een aantal luchthavens opengesteld voor binnenkomende internationale vluchten.

KLM gaat vandaag de volgende twee vluchten uitvoeren voor op Schiphol gestrande passagiers:

KL 665D Amsterdam - Minneapolis 747-400
58 Business en 341 Economy Class seats

KL 625D Amsterdam - Memphis MD 11
31 Business en 251 Economy Class seats

Beide vliegtuigen zullen kort na 19.00 uur vanavond vanaf Schiphol vertrekken. KLM heeft ervoor gekozen te vliegen naar twee belangrijke knooppunten in het netwerk van Northwest Airlines om voor passagiers de kans zo groot mogelijk te maken dat eventueel benodigde doorverbindingen beschikbaar zijn.

Beide vluchten zijn geheel gevuld met passagiers welke eerder op weg zijn geweest naar de Verenigde Staten en door de KLM (i.s.m. Amsterdam Airport Schiphol en locale autoriteiten) zijn opgevangen. De passagiers worden vanuit de diverse opvangcentra naar Schiphol gebracht.

KLM dringt er met klem op aan dat alle overige passagiers met een bestemming in Canada of de Verenigde Staten, niet naar Schiphol komen. Er vertrekken behoudens deze twee vluchten geen KLM vluchten meer naar Noord Amerika vandaag

AMS/DR/JCH

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Assistant to Media Relations
tel: # 31 20 649 45 45
fax: # 31 20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com

Deel: ' KLM toch twee vluchten naar amerika '
Lees ook