KLM


01/060
KLM VOERT EERSTE CAPACITEITSREDUCTIE DOOR IN OKTOBER

AMSTELVEEN, 19 september 2001 - KLM zal zo snel mogelijk maar uiterlijk per 1 oktober 2001 op een aantal routes de ingezette vliegtuigcapaciteit reduceren. Het betreft hier met name diensten naar Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Ook binnen Europa zal op een aantal routes de in te zetten capaciteit worden verminderd. Totaal zal daarmee in de komende maand de productie-capaciteit van KLM met circa 5% afnemen (in tonkilometers), op de routes naar Noord-Amerika is zelfs sprake van een capaciteitsreductie van meer dan 15% (in tonkilometers gemeten).

De nu aangekondigde capaciteitsreductie is een eerste set van maatregelen welke een rechtstreeks gevolg is van de teruglopende vraag naar vervoer. Deze set maatregelen is van kracht tot het begin van de winterdienstregeling welke op 28 oktober 2001 in zal gaan. KLM zal later deze maand bekendmaken op welke wijze zij aanvullende capaciteitsreductie in de periode vanaf 28 oktober 2001 zal doorvoeren.

Netwerkaanpassingen
De aanpassingen in de op dit moment nog geldige zomerdienstregeling betreffen in de Verenigde Staten onder andere een reductie van het aantal vluchten naar de bestemmingen New York (naar de vliegvelden John F. Kennedy en Newark), Los Angeles en het annuleren van alle non-stop vluchten tussen Amsterdam en Atlanta. In het Midden-Oosten betreft het de reductie van het aantal vluchten op onder andere Tel Aviv en Dubai, terwijl binnen Europa minder vluchten zullen worden uitgevoerd naar onder andere Londen en Moskou. Op diverse bestemmingen zullen kleinere vliegtuigen worden ingezet. Ook onze Amerikaanse partner Northwest Airlines zal haar productiecapaciteit op de Noord Atlantische routes aanpassen, onder andere op de bestemming Detroit. Specifieke informatie over de aanpassingen in onze dienstregeling voor passagiersvluchten is te vinden op onze internetsite www.klm.com.

Overige maatregelen
KLM heeft op 18 september 2001 besloten tot een volledige vacaturestop, het af laten lopen zonder verlenging van contracten voor bepaalde tijd en het per direct stoppen van inzet van uitzendkrachten binnen het bedrijf. Voorts heeft KLM besloten niet anders dan de hoogst noodzakelijke investeringen te doen, alle ICT projecten opnieuw te toetsen en de inzet van externe ondersteuning op bijvoorbeeld het gebied van organisatie advies, op te schorten.

AMS/DR/JCH

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Assistant to Media Relations
tel: # 31 20 649 45 45
fax: # 31 20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com

Zoekwoorden:

Deel: ' KLM voert eerste capaciteitsreductie door in oktober '
Lees ook