NOC*NSF


KNGU met turndames winnaar Sport & Televisie Award 2002

(Arnhem) - Vanmiddag zijn tijdens het Symposium Sport & Televisie op het Nationaal Sport Centrum Papendal de Sport & Televisie Awards uitgereikt. Met deze jaarlijkse Awards willen de NOS en NOC*NSF waardering tonen voor sportbonden die bijzondere sportieve progressie hebben laten zien op Olympische Spelen, wereldkampioenschappen en Europese Kampioenschappen.

"De prestaties van de Nederlandse turndames zijn zeer bijzonder. Het verrassend hoge niveau van 2001 is in 2002 weer verbeterd. Als deze lijn doorzet naar Athene 2004 dan gaan we voor goud" aldus Ton Rombouts, burgemeester van 's-Hertogenbosch en voorzitter van de jury.

Naast de eerste prijs werden er twee tweede en acht derde prijzen uitgereikt. Andere opvallende winnaars waren het badminton (een tweede prijs) en curling (een derde prijs). Aan de Sport & Televisie Awards is ook een geldbedrag van in totaal 90.000 EURO gekoppeld. Naast dit geldbedrag krijgt de winnaar ook een kunstwerk van kunstenaar René Boin.

Deze uitkering moet bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de prestaties van de betreffende bond op het gebied van topsport of media & topsport.

Overzicht winnaars Sport & Televisie Award:
1e prijs
Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

2e prijzen
Nederlandse Badminton Bond
Koninklijk Nederlands Watersport Verbond

3e prijzen
Bob en Sleebond Nederland
Nederlandse Curling Bond
Nederlandse Ski Vereniging
Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Koninklijke Nederlandse Wielren Unie
Koninklijke Nederlandse Zwembond
Judo Bond Nederland
Taekwondo Bond Nederland

(27 maart 2003)

Deel: ' KNGU met turndames winnaar Sport & Televisie Award 2002 '
Lees ook