Gemeente Capelle a/d IJssel

Knikkeren op Capelse speelplaatsen

Ongeveer twee maanden geleden heeft op deze website een artikel gestaan waarin stond dat bewoners knikkerputjes konden aanvragen voor speelplaatsen in de buurt. De reacties hierop waren overweldigend.

Zaterdag 27 juli 2002 gaat de gemeente, op volgorde van binnenkomst van de aanvragen, een start maken met het uitdelen van de knikkerputjes. Er zullen op deze dag ongeveer 30 knikkerputjes worden uitgedeeld. Ook de overige aanvragen worden gehonoreerd, maar hiervoor zal de gemeente eerst nieuwe knikkerputjes bestellen.

Het is de bedoeling dat de aanvrager de knikkerputjes uitgereikt krijgt en deze zelf plaatst. Het knikkerputje moet bij voorkeur geplaatst worden op een speelplaats. Ook kan het geplaatst worden in het trottoir, mits dat breed genoeg is en voetgangers, mensen met kinderwagens en rolstoelgebruikers geen last hebben van het knikkerputje.

De aanvragers die op 27 juli 2002 een knikkerputje krijgen, worden binnen 2 weken telefonisch benaderd. Het uitdelen begint om 9.30 uur in de wijk Middelwatering. Daarna zijn de wijken Oostgaarde, Schollevaar, Schenkel, s-Gravenland en tot slot Capelle-West aan de beurt.

Deel: ' Knikkeren op Capelse speelplaatsen '
Lees ook