Ingezonden persbericht

KNSB schaakacademie.nl verkoopt 5 jaars licentie aan Turkse Schaakbond

schaakacademie.nl ingezet voor online schaakonderwijs op scholen in Turkije

AMSTERDAM, 20050118 -- Afgelopen zaterdag 15 januari heeft schaakacademie.nl een overeenkomst voor vijf jaar gesloten met Ali Nihat Yazici, de voorzitter van de Turkse schaakbond en onder andere voorzitter van de FIDE-commissie voor schoolschaken. Hiermee heeft schaakacademie.nl - vier maanden na haar lancering door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond- haar eerste buitenlandse licentie verkocht.

In Turkije is vanaf september 2005 schaken opgenomen als facultatief vak in het officiële schoolcurriculum. Dit betekent dat leerlingen van 126.000 scholen in Turkije straks kunnen kiezen voor schaken als schoolvak. De Turkse schaakbond wil een deel van de schaaktraining aanbieden door middel van training via schaakacademie.nl. Het lesmateriaal van schaakacademie.nl zal vertaald worden in het Turks.

Schaakacademie.nl is een community waar je online kan leren schaken, trainen en tegen andere liefhebbers kan spelen. Schaakacademie.nl heeft inmiddels 80.000 unieke bezoeken per maand en is bestemd voor zowel de beginnende als de meer gevorderde (club)schaker. Voor scholen biedt schaakacademie.nl een speciale schoollicentie aan. Het lesmateriaal van schaakacademie.nl is gebaseerd op de bekende "Stappenmethode". De stappenmethode is ontwikkeld door Cor van Wijgerden en de onlangs overleden Rob Brunia. Schaakacademie.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB).

Deel: ' KNSB schaakacademie.nl verkoopt 5 jaars licentie aan Turkse Schaakbond '
Lees ook