Kodak Black & White +400 film kan net zo ontwikkeld worden als kleurennegatief

Odijk, 15 januari 1999 - Kodak introduceert een nieuwe zwart-wit film die net zo eenvoudig en snel ontwikkeld kan worden als een kleurenfilm. Iedere fotowinkel die beschikt over apparatuur voor het verwerken van kleurennegatieffilms, dus ook een 1-uur-service, kan deze Kodak Black & White +400 kleinbeeldfilm ontwikkelen en afdrukken zonder technische aanpassingen of nieuwe chemicaliën.

De nieuwe Black & White +400 film van Kodak biedt fotografen de flexibiliteit om zowel hun kleuren als hun zwart-wit films bij hetzelfde laboratorium te laten ontwikkelen. Daarnaast biedt de film ook kwalitatieve verbeteringen ten opzichte van de traditionele zwart-wit film, zoals:
* een relatief fijne korrel die vergelijkbaar is met de korrel van een laaggevoelige film, maar gebruikt wordt op een hooggevoelige ISO 400-film, waardoor forse vergrotingen mogelijk zijn;
* een groot scheidend vermogen voor haarscherpe zwart-wit foto's;
* een belichtingsspeelruimte van plus twee en min drie diafragma's die ervoor zorgen dat onder uiteenlopende lichtomstandigheden gefotografeerd kan worden en die voorkomen dat belichtingsfouten negatieve gevolgen hebben;
* bescherming tegen krassen op de negatieven door het gebruik van een innovatieve kunststof drager.

Met de Black & White +400 film speelt Kodak in op de behoefte van fotografen die geen eigen ontwikkel- en afdrukapparatuur hebben, maar toch snel over hun zwart-wit afdrukken willen beschikken. Zij kunnen de nieuwe film gebruiken voor spoedeisende en speciale toepassingen, zoals nostalgische of artistieke zwart-wit foto's.

De nieuwe Kodak Black & White +400 film behoort tot de Kodak Select serie, die bestemd is voor fotohobbyisten. Deze serie bevat verder de Kodak Royal Gold films, Kodachrome films en Kodak Elite chrome films en is bij uitstek geschikt voor het digitaliseren, vergroten en projecteren van foto's. De cassettes zijn voorzien van speciale kleurcodes om de films duidelijk herkenbaar te maken. Bovendien is het mogelijk om aantekeningen te maken op de filmcassette en kan men door een 100 procent recyclebaar transparant filmbusje zien of de film al is gebruikt.

De nieuwe film, voor 24 opnamen, is binnenkort leverbaar. Vanaf begin maart
1999 zal Kodak ook cassettes met 12 opnamen leveren.

Deel: ' Kodak Black & White +400 is te ontwikkelen als kleurenfilm '
Lees ook