Kodak brengt een nieuwe reeks inkjetpapier op de markt voor topkwaliteit thuisafdrukken

Nieuwe papierserie biedt meer keuze en voorziet in de specifieke behoeften van thuisgebruikers

Vianen,14 augustus 2001 - Kodak heeft haar assortiment aan inkjetpapiersoorten uitgebreid. De Kodak Ultima Picture Paper serie biedt nu een nog ruimere keuze. Het bestaande Bright White Inkjet Paper is verbeterd en de volgende soorten zijn nieuw: Picture Paper met een matte coating; Presentation Paper; en Premium Inkjet Glossy Greeting Cards. De afdrukmogelijkheden voor thuisgebruikers zijn hiermee sterk toegenomen.

De Ultima Picture Paper-serie is het vlaggenschip van Kodak's papieraanbod. Het stelt de consument in staat om eenvoudig professionele kwaliteitsafdrukken te maken die als echte foto's ogen en aanvoelen. De nieuwe Ultima met microperforaties maakt het mogelijk om thuis afdrukken te maken zonder rand, die zich kunnen meten met professionele foto's. Op elk vel kunnen twee 13 x 18cm foto's worden afgedrukt die thuis of op kantoor kunnen worden ingelijst of opgehangen.

Geïllustreerd presentatiemateriaal
Met Bright White Paper en Presentation Paper kan een nog hogere afdrukkwaliteit worden bereikt, waardoor een scala aan zakelijke documenten kan worden geproduceerd. Kodak Bright White Paper heeft een verbeterde 110+ helderheid en zorgt voor een optimale weergave van samengestelde documenten: afdrukken van foto's, afbeeldingen en tekst zijn net zo scherp als op het scherm. Met Kodak Presentation Paper (150 vel) kan de veeleisende gebruiker hoogwaardig, geïllustreerd presentatiemateriaal vervaardigen tegen een aantrekkelijke prijs per pagina.

Nieuwe Kodak Inkjetpapiersoorten:

Fotopapier

· Kodak Ultima Picture Paper 270 gpm2
Voor inkjetafdrukken zonder randen, hoogglanzend (12 vel) Ultima Picture Paper is gebaseerd op dezelfde professionele papierproductiemethode als Kodak Royal Gold en is een van de zwaarste fotopapiersoorten op de markt. Afdrukken op dit papier zijn scherp, helder en duurzaam. Het is een professioneel product, ontworpen voor de digitale thuisfotograaf die zijn bijzondere foto's met anderen wil delen. Afbeeldingen die zijn afgedrukt op Ultima Picture Paper gaan 20 tot 25 jaar mee. De van microperforaties voorziene vellen maken het scheiden van individuele foto's van het papier zeer eenvoudig, zodat het resultaat oogt en voelt als een professionele foto. Het papier kan ook gebruikt worden met de Kodak Picture Friendly software, die gedownload kan worden van het web of tegen een geringe vergoeding bij Kodak kan worden aangeschaft.


· Kodak Picture Paper 190 gpm2
Voor inkjetafdrukken, mat (25 vel)
Dit papier kan dubbelzijdig worden bedrukt en levert afdrukken van uitstekende kwaliteit voor dagelijks gebruik. Picture Paper, dat aan beide zijden is voorzien van een matte coating, levert scherpe details en heldere kleuren op. Kodak heeft mat papier ontwikkeld als alternatief voor glanzend papier, voor gebruikers die de voorkeur geven aan niet-glanzende afdrukken.

Beeldcommunicatie

· Kodak Presentation Paper 105 gpm2
Voor inkjetdocumenten, mat (150 vel)
Het medium voor de veeleisende inkjetgebruiker die kleurrijk, geïllustreerd en dubbelzijdig presentatiemateriaal wil maken. Deze papiersoort is met name geschikt voor heldere foto's en afbeeldingen; de coating neemt de inkt snel op en zorgt voor afdrukken met een zijdeglans matte afwerking. Door het extra gewicht voelt het papier stevig aan. Dit presentatiepapier wordt geleverd in verpakkingen die in vergelijking met concurrerende papiermerken tegen dezelfde prijs 50 procent meer papier bevatten.


· Kodak Bright White Inkjet Paper (500 vel) 90 gpm2 Dit is Kodak's inkjetpapier met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor dagelijks gebruik, voor het afdrukken van documenten met afbeeldingen, grafieken en tekst. Dit ultrawitte papier van presentatiekwaliteit levert zonder dure coating prachtige afdrukken van foto's. Ook tekst en grafieken blijven scherp en inktpunten behouden hun vorm. Kodak's Bright White Paper is 50 procent zwaarder dan gewoon papier, helderder en minder doorzichtig. Het kan ook gebruikt worden in laserprinters, inkjetprinters en kopieerapparaten.

Creatieve wenskaarten

· Kodak Premium Inkjet Glossy Greeting Cards (10 kaarten & enveloppen) 190 gpm2 Voor wie het leuk vindt om thuis professionele wenskaarten te maken met een persoonlijk bericht. De combinatie van een hoogglanscoating aan de buitenkant en een matte coating aan de binnenkant beschermt tegen vlekken doordat het een snelle droging garandeert. Het helderwitte oppervlak zorgt voor levendige kleuren en scherpe details. De kaarten gaan vergezeld van een duidelijke gebruiksaanwijzing. Een pak bevat 10 kaarten en wordt geleverd met handige zelfklevende enveloppen.

Overzicht van het huidige assortiment aan Kodak Inkjetpapiersoorten: Fotopapier

· Kodak Ultima Picture Paper, 270 gpm2, voor inkjetafdrukken, ultrawit, zijdeglans;
· Kodak Premium Picture Paper, 220 gpm2, voor inkjetafdrukken, ultrawit, zijdeglans en microgeperforeerd voor afdrukken zonder randen, A4 of A3 formaat;
· Kodak Picture Paper, 190 gpm2, voor inkjetafdrukken, glanzend, dubbelzijdig.
Beeldcommunicatie

· Kodak Brochure Paper, 170 gpm2, glanzend;

· Kodak Premium Inkjet Paper, 115 gpm2, voor brieven en rapporten, mat;
· Kodak Premium Inkjet Business Cards, 220 gpm2, microgeperforeerd.
Creatieve wens- en cadeaukaarten

· Kodak Premium Inkjet Linen Greeting Cards, 190 gpm2, pakken van 12, plus enveloppen;
· Kodak Premium Inkjet Matte Greeting Cards, 170 gpm2, pakken van 20, plus enveloppen;
· Kodak Inkjet Photo Transfers, met 'cool-peel' voor eenvoudige overbrenging.
Kodak en info-imaging
Kodak is wereldwijd marktleider op het gebied van zowel traditionele als digitale fotografie. De omzet van Kodak was vorig jaar $14 miljard, onderverdeeld in consumenten en zakelijke producten en diensten, waaronder digitale professionele en consumentencamera's, laser image-apparatuur voor radiologen, fotografische films voor professionals en amateur-fotografen, digitale services voor de filmindustrie, snelle documentscanners en producten voor luchtfotografie.

Kodak is een toonaangevend op het gebied van info-imaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. Info-imaging is de samensmelting van fotografie en informatietechnologie. Info-imaging verenigt apparatuur, infrastructuren en dienstverlening op dit gebied, om bedrijven en mensen in staat in staat te stellen snel en effectief foto's te gebruiken voor het uitwisselen als informatie, als entertainment of als aandenken.

Deel: ' Kodak brengt nieuwe reeks inkjetpapier op de markt '
Lees ook