Nieuw Kodak EasyShare systeem maakt digitale fotografie gemakkelijker voor de consument

Nieuwe camera, software en docking station

Vianen, 29 mei 2002 - Eastman Kodak introduceert het nieuwe Kodak EasyShare systeem, waarmee digitale fotografie voor consumenten aanzienlijk gemakkelijker wordt. Met één druk op de knop kunnen digitale foto's nu worden afgedrukt of worden verzonden per e-mail. Het nieuwe EasyShare-systeem is een combinatie van een digitale camera, een verbeterd camera dock en uitgebreide software die het mogelijk maken om probleemloos foto's van hoge kwaliteit te maken. Tot nu toe was het afdrukken van foto's lastig, tijdrovend en frustrerend. Met het nieuwe EasyShare-systeem is het nu leuk en makkelijk om kwaliteitsafdrukken te maken, dankzij de 'één druk op de knop'-eenvoud van EasyShare.

Het nieuwe EasyShare-systeem biedt een groot aantal geïntegreerde printmogelijkheden, waardoor de consument makkelijk thuis afdrukken kan maken op Kodak-inkjetpapier. Verder kunnen zij de foto's versturen naar een online afdrukcentrale naar keuze, bijvoorbeeld Dixons of Etos. Ook kunnen zij voor afdrukken terecht bij fotowinkels met een digitale Kodak-kiosk.

Uit een recent gehouden wereldwijd onderzoek van Market Facts is gebleken dat het gemakkelijk overzenden van digitale foto's van de camera naar de PC en de mogelijkheid om foto's in een hoge kwaliteit af te drukken de twee belangrijkste wensen zijn van potentiële gebruikers van digitale camera's. Het vorig jaar geïntroduceerde Kodak EasyShare systeem voorziet in deze behoeften en biedt consumenten de mogelijkheid om hun foto's eenvoudig uit te wisselen met vrienden en familie. Het verbeterde EasyShare-systeem dat nu is geïntroduceerd zorgt ervoor dat het nog makkelijker is om afdrukken te maken met behulp van software die hiervoor een ongeëvenaard aantal keuzemogelijkheden biedt.

"Kodak heeft de standaard voor klanttevredenheid al meer dan een eeuw geleden gezet. Het verbeterde EasyShare-systeem is de nieuwe standaard voor gebruiksgemak in het digitale tijdperk," zegt Daniel A. Carp, Kodak Chairman en CEO. "Kodak biedt consumenten meer manieren dan ooit om op een makkelijke manier kwaliteitsafdrukken te maken."

Dankzij een reeks technologische verbeteringen biedt het nieuwe Kodak EasyShare-systeem consumenten een ongeëvenaarde digitale gebruiksbeleving. Hiertoe behoren:


· De nieuwe Kodak EasyShare software, waarmee gebruikers gemakkelijker foto's kunnen afdrukken, e-mailen, bewerken en organiseren. De functie One Touch to Better Pictures zorgt er in combinatie met Premium Kodak Inkjet Photo Paper voor dat op iedere inkjet printer zeer scherpe en kleurrijke afdrukken gemaakt kunnen worden. Om kostbare misdrukken te voorkomen, kunnen gebruikers op hun scherm precies zien hoe de uiteindelijke afdruk er uit komt te zien, via de 'Dynamic Preview'-optie. Voor consumenten die hun foto's bij een professionele fotoservice willen laten afdrukken, zorgt de software er voor dat gemakkelijk een verbinding gemaakt kan worden via Internet met de gewenste fotoservice. Dit laat ook het belang zien dat Kodak hecht aan keuzemogelijkheid voor de consument, open systemen en dienstverlening.
· De 2 megapixel Kodak EasyShare CX4230 Zoom Digital Camera, de eerste digitale camera met een 'share'-knop, waarmee gebruikers via het LCD-display van de camera foto's kunnen markeren voor afdrukken, e-mailen of als favoriete foto. Het is een kwestie van de gewenste foto kiezen en het aantal afdrukken instellen. Zodra de camera via het docking station wordt aangesloten en de foto's zijn overgezonden naar de PC, opent de Kodak EasyShare software automatisch het afdrukvenster voor het afdrukken van de foto's thuis of voor verzending naar een online fotoservice. Het markeren van foto's in de camera om te e-mailen is net zo eenvoudig. In de camera kunnen maximaal 32 e-mailadressen worden opgeslagen en na het selecteren van een foto kan uit deze lijst een e-mailadres worden gekozen.
· De CX4230 is de enige camera ter wereld die de foto's in de camera automatisch roteert, zodat verticaal genomen foto's correct worden afgebeeld.
· De digitale foto's van de CX4230 kunnen met hoge kwaliteit worden afgedrukt tot een grootte van 20x25 cm, dankzij de nieuwe, geheel glazen Kodak Retinar-lens met 3x optische zoom en ingebouwde Kodak-kleurcorrectie.
· De CX4230 en alle andere Kodak EasyShare camera's kunnen gebruikt worden met het nieuwe Kodak EasyShare Camera Dock. Hiermee kunnen de foto's met één druk op de knop worden overgezonden van de camera naar de PC, terwijl tegelijkertijd de batterijen worden opgeladen.
"Wij gebruiken onze technologie - 's werelds grootse verzameling patenten op het gebied van digitale fotografie - om de gebruiksbeleving te verbeteren, niet om alleen maar leuke nieuwe opties en functies toe te voegen," zegt Willy Shih, President van Kodaks Digital and Applied Imaging-divisie. "Het nieuwe Kodak EasyShare systeem maakt het e-mailen en afdrukken van kwalitatief hoogwaardige foto's aanzienlijk eenvoudiger, thuis op inkjetpapier, online of bij fotohandels met een Kodak Picture Maker kiosk."

Over Kodak
Kodak is toonaangevend op het gebied van producten en diensten waarmee mensen beelden kunnen uitwisselen, verbeteren, bewaren, afdrukken en ervan kunnen genieten, als informatie, als entertainment of als aandenken. Het bedrijf is een belangrijke speler op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. De infoimaging-markt bestaat uit apparatuur (digitale camera's, inkjet printers, en personal digital assistants), infrastructuur (online netwerken en afleversystemen voor beelden), en diensten & media (film, papier en software waarmee mensen beelden kunnen bekijken, analyseren en afdrukken).

Het bedrijf, met vorig jaar een omzet van $14 miljard, is georganiseerd in vijf belangrijke onderdelen: Photography: digitale en traditionele producten en diensten voor professionals en consumenten; Commercial Imaging, producten en diensten voor het registreren, opslaan en weergeven van beelden voor bedrijven en overheden; Components, platte beeldschermen, optische producten en sensoren voor original equipment manufacturers; Health, traditionele en digitale producten en diensten voor registratie en weergaven van beelden ten behoeve van de gezondheidszorg; Entertainment, film, post-productiediensten en digitale bioscoopsystemen voor de filmindustrie.

Deel: ' Kodak EasyShare systeem maakt digitale fotografie makkelijker '
Lees ook