Nieuwe Kodak EasyShare digitale camera's maken digitale fotografie voor iedereen eenvoudig

Vianen, 14 augustus 2001 - Eastman Kodak heeft haar EasyShare-systeem voor digitale fotografie uitgebreid met drie nieuwe digitale camera's: de Kodak EasyShare DX3900 Zoom, DX3700 en DX3215 Zoom. Daarnaast introduceert Kodak drie nieuwe inkjet-papieren en een verbeterde versie van de Kodak Picture Software. Hiermee beschikken consumenten over meer mogelijkheden om thuis kwalitatief hoogwaardige foto's te maken.

De nieuwe Kodak digitale camera's in deze reeks maken het fotograferen en uitwisselen van foto's toegankelijk voor iedereen. De EasyShare Camera Dock is een integraal onderdeel van dit proces. Talloze functies zijn eenvoudig toegankelijk via een enkele druk op de knop, zoals het automatisch versturen van de foto's naar de computer, het starten van de software om deze foto's af te drukken of te e-mailen en het automatisch leegmaken van het interne geheugen van de camera - dit alles binnen enkele momenten. Daarnaast zorgt de Camera Dock er voor dat de batterijen van de camera automatisch worden opgeladen, zodat het toestel altijd gereed is voor gebruik. Een ander extra voordeel van dit systeem is dat gebruikers altijd weten waar hun camera is en er zeker van kunnen zijn dat de camera altijd gereed is wanneer ze hem nodig hebben.

De nieuwe camera's worden allen geleverd met Kodak Picture Software, waarmee thuisgebruikers automatisch kwalitatief hoogwaardige inkjet-afdrukken kunnen maken, zonder dat zij zich hoeven te bekommeren om de afmetingen van de foto of deze eerst nog moeten corrigeren. Hierdoor worden de lastige keuzes rondom het afdrukken weggenomen en wordt onnodig papierverbruik voorkomen. De verbeterde Picture Software optimaliseert telkens de kleurinstellingen van de printer, waardoor optimale afdrukken ontstaan van onschatbare waarde voor iedereen, maar met name voor de beginnende gebruiker.

"Tegenwoordig raken de meeste mensen in de war van alle technische details van digitale camera's", zegt Gareth Jones, regionaal algemeen business manager en vice-president van Kodak Digital & Applied Imaging. "Met de EasyShare Camera Dock maken we digitale fotografie eenvoudig. Wij proberen de technische voordelen aan onze klanten uit te leggen op een manier die ze kunnen begrijpen - de gemiddelde consument heeft geen idee wat 3,1 megapixels betekent, tot het gerelateerd wordt aan de beeldomvang. Wij zijn er van overtuigd dat digitale fotografie voor iedereen te gebruiken is en met de EasyShare-lijn maken we digitale fotografie eenvoudig."

Het EasyShare-systeem zorgt voor eenvoud in het digitale tijdperk, door digitale camera's, fotonetwerken, services en media in een enkel systeem te integreren. Het portfolio van EasyShare-camera's, nieuwe papieren en online afdruksystemen is een duidelijk voorbeeld van hoe Kodak de infoimaging markt (met een omvang van 225 miljard dollar) benadert. Door fotografische apparatuur te koppelen met Kodaks infrastructuur, online services en media, kunnen consumenten hun mooiste foto's af laten drukken en uitwisselen met vrienden en familie. Infoimaging is een industrie die gecreëerd is door het samenkomen van beeld- en informatietechnologie.

Kodak EasyShare DX3215
De EasyShare DX3215 is 'digitale fotografie in een kastje'. Het biedt consumenten de zekerheid dat ze over alles beschikken wat nodig is om plezier te beleven aan digitale fotografie, snel en eenvoudig.

De DX3215 is in staat om afbeeldingen te produceren die kunnen worden afgedrukt op maximaal 20 x 15cm. De 1,3 megapixelcamera is voorzien van 8 MB intern geheugen, waarmee tussen de 20 en 80 beelden kunnen worden opgeslagen. De DX3215 heeft ook een krachtige 4x zoom (2x optisch, 2x digitaal) en een MultiMediaCard/Secure Digital Card uitbreidingsslot, waardoor de camera kan worden voorzien van meer geheugen. De DX3215 is beschikbaar vanaf september, inclusief de meegeleverde Camera Dock, en heeft een adviesprijs van Fl. 899,00 / BEF 16.499,00

Kodak EasyShare DX3700
De DX3700 doorbreekt de prijsbarrière van 3,1 megapixelcamera's tot onder de Fl. 1200,-. Dit pixelaantal betekent voor de consument dat de DX3700 het mogelijk maakt om grotere foto's te produceren dan elke andere camera in deze klasse. Met de DX3700 kunnen kwalitatief hoogwaardige foto's worden afgedrukt op een formaat van 36 x 28 cm.

De DX3700 is voorts voorzien van een 3x digitale zoom en beschikt over 8 MB intern geheugen om alle momentopnamen in op te slaan. De DX3700 heeft de mogelijkheid om extra geheugen in het MultiMediaCard of Secure Digital Card uitbreidingsslot te steken. De DX3700 is beschikbaar vanaf oktober 2001 en heeft een adviesprijs van Fl. 1.099,00 / BEF 21.900,00.

Kodak EasyShare DX3900
De DX3900 is één van de meest stijlvolle camera's van Kodak en is bestemd voor de consument die wat extra's wil wanneer deze begint met digitale fotografie. Deze camera biedt de meeste extra mogelijkheden in de EasyShare-reeks, maar is niettemin nog steeds zeer eenvoudig in het gebruik.

De Kodak EasyShare DX3900 Zoom Digital Camera is de meest geavanceerde van de nieuwe modellen en biedt een resolutie van 3,1 megapixels. Hiermee kunnen afdrukken op fotokwaliteit worden gemaakt met een omvang van 36 x 28cm. Deze camera biedt een krachtige 6x zoom (2x optisch, 3x digitaal). De uitgebreide functionaliteit van de DX3900 laat fotografen ook kiezen tussen volledig automatische functies of handmatige instellingen voor een betere creatieve controle. Deze creatieve mogelijkheden omvatten onder meer de keus uit een kleurenmodus - zwart/wit, sepia of kleur - plus een optie om de witbalans handmatig in te stellen. Voorts is de DX3900 speciaal ontworpen met een fluisterstille zoom en sluiter, wat spontane fotografie bij bestaand licht gemakkelijker maakt. De DX3900 is beschikbaar in september en heeft een adviesprijs van Fl. 1.799,00 / BEF 31.900,00

Alle EasyShare-camera's worden geleverd met:

· Kodak EasyShare Camera Dock en insert;

· Een CD-ROM met:
o Verbeterde Kodak Picture Software;
o Gebruikershandleiding;

· Aansluitkabels voor USB en video;

· 7-volts netvoedingsadapter;

· Kodak Ni-MH oplaadbare batterijen;

· Documentatie.

Nieuwe inkjet-papieren
Voorts introduceert Kodak drie nieuwe soorten inkjetpapier. Kodak Ultima Picture Paper for Borderless Prints is een hoogglanspapier voor randloze glanzende afdrukken, die eruit zien en aanvoelen als professionele foto's. Het nieuwe papier is geperforeerd, waardoor het eenvoudig te scheiden is van het vel. Hiermee kunnen uitstekende randloze vergrotingen in diverse formaten worden gemaakt, variërend van posters tot 13 x 18cm formaat. Nadat een foto is afgedrukt, kan deze langs de perforatie eenvoudig worden afgescheurd.

Het tweede nieuwe papier is Kodak Picture Paper. Dit papier, met naar keuze een mat of zacht glanzend oppervlak, is ontworpen voor hoogwaardige inkjet-afdrukken tegen een betaalbare prijs. Kodak heeft tevens een nieuw Presentation Paper geïntroduceerd, dat het ideale medium is voor de kritische inkjet-gebruiker die opvallende, kleurrijke documenten produceert waarin foto's centraal staan. Kodak Premium Inkjet Glossy Greeting cards ten slotte ronden de nieuwe producten af. Deze ansichtkaarten zijn hoogglanzend aan de voorzijde en mat aan de achterzijde, en zijn ontworpen om thuis ansichtkaarten te kunnen produceren met een kwaliteit zoals die tot dusver alleen door speciale winkels geleverd kon worden. De Kodak Premium Inkjet Glossy Greeting cards zijn vanaf heden beschikbaar en worden geleverd in aantallen van tien, inclusief tien bijbehorende enveloppen.

Kodak en info-imaging
Kodak is wereldwijd marktleider op het gebied van zowel traditionele als digitale fotografie. De omzet van Kodak was vorig jaar $14 miljard, onderverdeeld in consumenten en zakelijke producten en diensten, waaronder digitale professionele en consumentencamera's, laser image-apparatuur voor radiologen, fotografische films voor professionals en amateur-fotografen, digitale services voor de filmindustrie, snelle documentscanners en producten voor luchtfotografie.

Kodak is een toonaangevend op het gebied van info-imaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. Info-imaging is de samensmelting van fotografie en informatietechnologie. Info-imaging verenigt apparatuur, infrastructuren en dienstverlening op dit gebied, om bedrijven en mensen in staat in staat te stellen snel en effectief foto's te gebruiken voor het uitwisselen als informatie, als entertainment of als aandenken.

Deel: ' Kodak introduceert nieuwe Kodak EasyShare digitale camera's '
Lees ook