Kodak krijgt voor haar milieubeleid hoogste onderscheiding van het World Environment Center

Odijk, 14 januari 1999 - Het World Environment Center heeft Kodak een gouden medaille toegekend voor haar milieubeleid. Volgens de onafhankelijke jury, die een unanieme keuze maakte, is Kodak erin geslaagd om op een breed terrein milieumaatregelen te treffen die de gezondheid en veiligheid van consumenten en de eigen werknemers verbeteren, en tevens de milieubelasting aanzienlijk verminderen. De medaille zal in mei 1999 officieel worden uitgereikt.

De prestigieuze internationale onderscheiding van het World Environment Center wordt algemeen erkend als een belangrijke beloning voor een verantwoord milieubeleid. De jury stelt in haar rapport dat Kodak twee belangrijke successen heeft geboekt op milieugebied:
* Een programma voor de recycling van camera's voor eenmalig gebruik. Tot nu toe zijn er al ongeveer 210 miljoen exemplaren ingeleverd om gerecycled te worden.

* De uniforme en wereldwijde toepassing van een milieubeleid, dat volgens de jury 'andere ondernemingen ten voorbeeld kan worden gesteld'.

Kodak blijft zich inzetten om een voortrekkersrol te spelen op milieugebied. "De gouden medaille is een erkenning voor de inspanning die alle Kodak-medewerkers wereldwijd hebben geleverd, maar het is geen eindpunt. We blijven ernaar streven om ons milieubeleid nieuwe impulsen te geven. Het publiek verwacht ook dat ondernemingen consequent met respect voor het milieu produceren, ongeacht waar de fabrieken zich bevinden," stelt George Fisher, Chief Executive Officer van Kodak.

Deel: ' Kodak krijgt onderscheiding voor milieubeleid '
Lees ook