CA.001.BX

Kodak lanceert nieuwe DC215 digitale zoom camera, een krachtige en compacte camera voor persoonlijk gebruik

Betaalbare pocketcamera biedt consumenten megapixel kwaliteit

Vianen, 13 augustus 1999 - Kodak Digital & Applied Imaging (D&AI) lanceert de DC215 Zoom camera, haar meest compacte megapixel camera van dit moment. Met de afmetingen 115 x 43,3 x 67,5 millimeter biedt de Kodak DC215 consumenten een krachtige en gebruikersvriendelijke megapixel camera voor een aantrekkelijke prijs (Dfl 915,- / Bfr 17.250,-). De DC215 is voorzien van alle benodigde software, waardoor de camera eenvoudig en snel in gebruik kan worden genomen.

De DC215 bouwt voort op het succesvolle ontwerp van de DC210 Plus digitale camera en beschikt over een 2X optische groothoekzoomlens (equivalent aan 29
- 58 mm) en een 1 megapixel (1152 x 864 pixels) resolutie om realistische beelden te maken met formaten tot 13 bij 18 centimeter. De batterijen gaan langer mee en de bijgeleverde 4 MB geheugenkaart (voor opslag van 12 tot 54 beelden) en de gratis software bieden gebruiksgemak en een kant-en-klare functionaliteit. De DC215 is geschikt voor DPOF (Digital Print Order Format), zodat gebruikers eenvoudig in de camera zelf kunnen specificeren welke en hoeveel foto's zij willen printen.

De gebruikersinterface van de Kodak DC215 is net zo eenvoudig te bedienen als een traditionele camera, met het voordeel dat de beelden op een LCD-scherm bekeken kunnen worden om te beoordelen of zij bewaard moeten blijven.

Een standaard pakket met de Kodak DC215 zoom digitale camera wordt geleverd met:


* 4 MB CompactFlash kaart;

* Vier AA alkaline batterijen;

* Seriële kabel voor Windows en kabeladapter voor Macintosh;
* Videokabel;

* Adobe PhotoDeluxe 3.0 Home Edition and ArcSoft PhotoPrinter Software V2.0;
* Polsband en lenskap;

* Handleiding en een gids voor snelle installatie.

De DC215 zoom beschikt verder over de volgende mogelijkheden:


* Rechtstreekse beoordeling van beelden op een LCD-kleurenscherm van 4,6 cm;
* Scherminstructies in meerdere talen;

* Opslag in JPEG- en FPX-formaat;

* Uitbreiding met firmware upgrades. Gebruikers kunnen upgrades voor hun camera downloaden van de Kodak-website en installeren op de DC215;
* Creatieve afwerking met voorbeeldkaders;

* Datumstempel waarmee gebruikers zelf kunnen bepalen of zij de datum toevoegen aan foto's en op welke manier dit gebeurt;
* VGA-resolutie om meer foto's op te slaan wanneer geen optimale kwaliteit is vereist;

* Jaar 2000-bestendigheid, overeenkomstig de gedetailleerde specificaties op de Kodak website.

Pierre Schaeffer, regional general business manager voor Kodak D&AI, Europa, Afrika en het Midden-Oosten: "Met de Kodak DC215 willen we een positieve ervaring bieden aan gebruikers die reeds experimenteren met digitale fotografie en nu op zoek zijn naar een betaalbare, gebruikersvriendelijke en kwalitatief goede megapixel camera. Het feit dat de camera geleverd wordt met alle software, betekent dat beginners die deze digitale camera aanschaffen probleemloos en direct aan de slag kunnen."

De laatste informatie over Kodak's digitale producten en diensten is beschikbaar op Internet, op http://www.kodak.com.
Kodak Digital & Applied Imaging maakt deel uit van Eastman Kodak Company en biedt snelle, gemakkelijke en effectieve end-to-end oplossingen voor digitale beeldverwerking, voor zowel zakelijk, professioneel als persoonlijk gebruik. De productportfolio bevat alle aspecten van het digitale proces, van opname en opslag tot beeldmanipulatie en afdruk, met onder andere digitale camera's, draagbare scanners, printers en print en cd-media.

Deel: ' Kodak lanceert nieuwe DC215 digitale zoom camera '
Lees ook