Kodak lanceert nieuwe digitale camera - de DC215 Gold Zoom

Speciale Gold-editie biedt megapixel-kwaliteit, nieuwe functies, is makkelijk in gebruik en betaalbaar

CeBIT 2000, Hannover, 24 februari 2000 - Kodaks meest compacte megapixel-camera tot nu toe, de bekroonde DC215 Zoom, is nu verkrijgbaar in een nieuwe versie, die talloze extra mogelijkheden biedt. De nieuwe DC215 Zoom Gold Edition biedt dezelfde prestaties als zijn zilverkleurige tweelingbroer, maar is voorzien van een speciaal goudkleurig camerahuis met een Millennium 2000-logo en een USB (Universal Serial Bus) kaartlezer, waardoor foto's sneller naar de computer kunnen worden getransporteerd. Gebruikers beschikken hierdoor over nog meer mogelijkheden en gemak. De prijs van de DC215 Gold Zoom is Dfl. 999,- /Bfr. 18.690,- incl. btw.

De DC215 Gold Edition meet 115 x 43,3 x 67,5 millimeter. Door de megapixel-kwaliteit biedt dit toestel uitstekende prestaties.

De camera beschikt over een 2x optisch zoomobjectief (het equivalent van 29 tot 58 mm in kleinbeeldformaat) en een megapixel-resolutie van 1152 x 864 pixels, waardoor fotorealistische afbeeldingen van maximaal 13 x 18 cm gecreëerd kunnen worden. Het lagere batterijverbruik, een 4 MB geheugenkaart waarop tussen de 12 en 54 beelden kunnen worden opgeslagen en de meegeleverde software, bieden samen alle benodigde functionaliteit. De DC215 Gold werkt ook met de DPOF-standaard (digital print order format), waardoor de gebruiker op de camera eenvoudig kan aangeven welke foto's geprint moeten worden en in welke aantallen.

De Kodak DC215 Gold-versie beschikt over een bekroonde gebruikersinterface, die de eenvoud van een traditioneel fototoestel biedt, maar met het extra voordeel dat de genomen foto's op het LCD-scherm zijn te bekijken.

Andere kenmerken van de DC215 Gold zijn:

* Foto's kunnen direct worden weergegeven op een instelbaar 1,8-inch (4,5 cm) kleurenscherm;

* Scherminformatie kan in meerdere talen worden weergeven;
* Foto's worden opgeslagen in JPEG- of FPX-formaten;
* Software in de camera kan worden opgewaardeerd wanneer nieuwe versies beschikbaar komen;

* Sjablonen voor creatieve randen;

* Datumweergave op de foto's;

* Mogelijkheid om foto's in VGA-resolutie te bewaren (handig wanneer geen optimale beeldkwaliteit is vereist).

Ron Shuklis, marketing manager digitale fotografie van Kodak Digital & Applied Imaging, EMEA, zegt hierover: "De Kodak DC215 Zoom is een van onze populairste consumenten-camera's. Met het nieuwe uiterlijk van de DC215 Gold Edition denken we die mensen te bereiken, die op zoek zijn naar uitstekende fotografische prestaties en een fraai uiterlijk. Het gebruiksgemak, de hoge kwaliteit en de lage prijs maken de DC215 voor nog meer consumenten toegankelijk. Door de mogelijkheid om de foto's via de USB-kaartlezer nog sneller naar de computer over te brengen, biedt deze speciale editie van de DC215 heel veel mogelijkheden, zowel voor degenen die met digitale fotografie beginnen, als voor gevorderden."

De Kodak DC215 Gold Zoom digitale camera wordt verkocht met:
* 4 MB CompactFlash-kaart;

* USB-kaartlezer;

* Vier AA alkalinebatterijen;

* Seriële kabel voor Windows en kabeladapter voor Macintosh-computers;
* Videokabel;

* Adobe PhotoDeluxe 3.0 Home Edition en ArcSoft PhotoPrinter versie 2.0;
* Polsriem en lenskap;

* Handleiding en gids om snel aan de slag te gaan.

De laatste informatie over de verschillende Kodakproducten en -services is beschikbaar op het Internet op adres http://www.kodak.com.

Digital & Applied Imaging maakt deel uit van Eastman Kodak Company en biedt snelle, gemakkelijke en effectieve end-to-end oplossingen voor digitale beeldverwerking, voor zowel zakelijk, professioneel als persoonlijk gebruik. De productportfolio bevat alle aspecten van het digitale proces, van opname en opslag tot beeldmanipulatie en afdruk, met onder andere digitale camera's, draagbare scanners, printers en print en cd-media. Meer informatie over Kodak producten en diensten is te vinden op: http://www.kodak.com.

De laatste informatie over Kodak's digitale producten en diensten is beschikbaar op Internet: http://www.kodak.com.

(Ref: CA006.BX)

Deel: ' Kodak lanceert nieuwe digitale camera '
Lees ook