Ingezonden persbericht

Koen Hartsuiker nieuwe
Nederlands Kampioen Kwissen

Derk de Graaf en Anja Bart kampioenen in de duo's

Eerder dit jaar won 'dark horse' Koen Hartsuiker al de Nederlandse editie van het WK Kwissen, zondag 7 oktober bewees hij dat hij geen 'one trick pony' is door ook het officiële IQA Nederlands Kampioenschap Kwissen 2012 op zijn naam te schrijven. Met een indrukwekkende voorsprong op alle andere Nederlanders én (tot verrassing van onze zuiderburen óók alle Belgen) ging Hartsuiker aan de haal met de titel in het pand van Sanoma Media in Hoofddorp. Het NK Kwissen werd gespsonsord door Nieuwe Revu en Know How.

Enkele vragen die de deelnemers moesten beantwoorden waren: hoe heet de hallucinogene stof in paddo's (psylocybine), welk bordspel is 200 miljoen keer verkocht en kent ACDC-, Queen- en Klingon-edities (Monopoly), welke danceformatie had een hit met 'Sex on the beach' (T-Spoon), welke indoor tennsisport wordt ook wel Gossima, Flim-Flam, Pim-Pam en Whiff-Whaff genoemd (tafeltennis), welke taal is in 1761 verzonnen door een Fransman maar is ook de naam van een karakter uit de strip Dommel (Semafoor), welke operazangeres kreeg zowel een dessert als een broodje naar zich vernoemd (Nellie Melba: "Peche Melba" en "Melba Toast") en in welke eeuw werd de laatste levende dodo gezien (17e, 1681)?

De top 3 Nederlanders bestond uit Hartsuiker, Marcel Visschers en Derk de Graaf. Slechts het Belgische kwiskanon Tom Trogh, dat net als zijn langenoten en die ene Duitser buiten competitie meespeelden, wist zich tussen deze geweldenaren te spelen met een nette tweede positie.

Ook in de duo-competitie zegevierden de Nederlanders: Derk de Graaf en Anja Bart werden Nederlands kampioen met een indrukwekkende voorsprong van elf punten op Belgen Steven de Ceuster en Tom 'awel, daar ben ik weer' Trogh. De Nederlands prijzen gingen naar runners-up Koen 'vergeet mij niet' Hartsuiker en Peter Korrel, terwijl de derde plek gedeeld moest worden door de duo's Michel Dennis Biemans & Marcel 'wie had je dan gedacht' Visschers en titelverdigers Eric Spaans en Koen Kleijn.

Het Nederlandse team dat van 8 tot en met 11 november in Tartu, Estland waarschijnlijk weer in foeilelijke oranje hansopjes de eer van het land zal verdedigen, is na deze uitslag vastgesteld op Koen Hartsuiker, Derk de Graaf, Anja Bart en Peter Korrel. Marcel Visschers kan - helaas - niet afreizen naar de Baltische staat.
Meer informatie en foto's op Mister Quiz.

---

Deel: ' Koen Hartsuiker nieuwe Nederlands Kampioen Kwissen '


Lees ook