Koffiebrander Smit & Dorlas onderdeel van Drie Mollen Holding

31 januari 2000 Koffiebrander Smit & Dorlas onderdeel van Drie Mollen Holding

`s Hertogenbosch / Mijdrecht - Koffiebrander Drie Mollen Holding B.V. en Smit & Dorlas koffiebranders B.V. verwachten op korte termijn overeenstemming te bereiken over de overname van Smit & Dorlas door Drie Mollen Holding via een aandelenruil. Smit & Dorlas is een toonaangevende koffieaanbieder in het topsegment van de Nederlandse horecamarkt. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe koffiebranderij in Mijdrecht geopend voor de productie en distributie van koffiespecialiteiten.

Binnen Drie Mollen Holding wordt Smit & Dorlas speerpunt voor de verdere uitbouw van alle koffieactiviteiten in de horecamarkt, zowel nationaal als internationaal. Dit zal gaan gebeuren door autonome groei en via overnames. De algemeen directeur van Smit & Dorlas, mr H. Tunteler, zal binnen Drie Mollen Holding deze activiteiten gaan coördineren. De synergie tussen beide bedrijven ontstaat door schaalvoordelen op het gebied van inkoop en door uitwisseling van expertise met zusterbedrijven. Drie Mollen heeft in 1998 al het Franse Cafés Campanini, eveneens gespecialiseerd in het horecasegment, overgenomen.

De transactie zal geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij Smit & Dorlas. Drie Mollen Holding is een internationaal expansieve onderneming, actief in de productie en verkoop van koffie en thee en de verkoop van koffieautomaten. Drie Mollen Holding heeft productie maatschappijen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. De onderneming behoort tot de grootste koffiebranders van Europa. De strategie van Drie Mollen is gericht op een evenwichtige internationale spreiding van afzetgebieden, zowel in West-Europese markten, als in opkomende economieën in Centraal en Oost-Europa. De groei vindt zowel autonoom plaats als door middel van participaties en overnames van branchegenoten. De onderneming heeft een omzet van ruim f 500 miljoen en telt 900 medewerkers.

Smit & Dorlas is een ambachtelijke koffiebrander gespecialiseerd in het leveren van kwaliteitskoffie onder merk met bijbehorende espressoapparatuur aan de Nederlandse horecaondernemer. Het belangrijkste merk is Smit & Dorlas Espresso. Zustermaatschappij Espresso Holland is importeur, leverancier en service provider van La Cimbali espressoapparatuur. De totale omzet bedraagt ruim f 22 miljoen: Het bedrijf telt 48 medewerkers.

Voor meer informatie J.M.A. Koster algemeen directeur Drie Mollen Holding

Deel: ' Koffiebrander Smit & Dorlas onderdeel Drie Mollen Holding '
Lees ook