UNIE VOOR CHRIS. ONDERWIJS

Premier Kok geeft startschot Operatie Schoenendoos

PERSBERICHT

Amersfoort, 7 september 2001

Premier Kok geeft startschot Operatie Schoenendoos

Zeven leerlingen van de Amsterdamse basisschool Willem van Boeijen nemen op 12 september het Grote Operatie Schoenendoos-interview af bij premier Kok. Tijdens het interview overhandigt premier Kok een door hemzelf gevulde schoenendoos met cadeaus en schoolspullen aan de leerlingen. De doos is bestemd voor een arm kind in een ontwikkelingsland. Hiermee geeft de premier het startschot voor Operatie Schoenendoos 2001.

Samen delen
In het interview staat het thema samen delen centraal. Premier Kok beantwoordt vragen van de leerlingen over het verschil tussen arm en rijk, over armoede in Nederland en over wat Nederlandse kinderen en hijzelf kunnen doen om het verschil kleiner te maken. Natuurlijk laat de premier zien welke spullen hij in de doos heeft gestopt en vertelt hij waarom juist die spullen belangrijk zijn voor een arm kind.

Record van 160.000 dozen
OPERATIE SCHOENENDOOS is een landelijke actie waarbij Nederlandse (school)kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en cadeaus. De dozen worden uitgereikt aan arme kinderen in Afrika, Azië en Oost-Europa. In 2000 deden 138.000 kinderen mee aan de actie. OPERATIE SCHOENENDOOS rekent dit jaar op een record van 160.000 dozen.

Educatief project
Voor Nederlandse kinderen is OPERATIE SCHOENENDOOS een educatief project. Door het versieren en vullen van een doos raken ze actief en creatief betrokken bij het leven van een kind in nood. Daarnaast leren kinderen om concreet spullen te delen met een leeftijdsgenoot die het moeilijk heeft.

Grote Operatie Schoenendoos-interview
Ook de bekende kinderboekenschrijfster Carry Slee en het zangersduo Elly en Rikkert doen mee aan het Grote Operatie Schoenendoos-interview. Op 11 september bezoekt Carry Slee om 14:00 uur basisschool De Prinsenhof (Tochtwaard 22) in Alkmaar. Op 13 september worden Elly en Rikkert om 10:00 uur geïnterviewd op basisschool Het Kompas (Oostwijkstraat 92) in Steenwijk.

Aanbevolen door
OPERATIE SCHOENENDOOS is een actie van de Unie voor Christelijk Onderwijs en stichting De Barmhartige Samaritaan. De actie wordt aanbevolen door H.K.H. Prinses Margriet, Carry Slee, Paul Rosenmöller, Elly en Rikkert Zuiderveld en bisschop Muskens.

TIJDSTIP EN LOCATIE:
Woensdag 12 september, 14:00 - 14:25 uur op het Ministerie van Algemene Zaken, RVD-zaal, Binnenhof 19, Den Haag.

Deel: ' Kok geeft startschot Operatie Schoenendoos in Den Haag '
Lees ook