Kok Interieurs B.V. uit Putten zet woonbranche op z’n kop


Stilstand is achteruitgang

PUTTEN, 20130603 -- De economische crisis heeft de woningbranche de afgelopen jaren hard geraakt. Ook de vooruitzichten voor de komende jaren zijn niet echt rooskleurig. Kok Interieurs B.V. uit Putten steekt op 6 juni haar nek uit om hier verandering in te brengen. Met haar ‘Inbetween programma’ zet zij de woningbranche volledig op zijn kop. De markt wordt in ieder geval flink door elkaar geschud.

Aanstaande donderdag (6 juni 2013) presenteert Kok Interieurs B.V. haar ‘Inbetween programma’ aan leveranciers. De exclusieve woonwinkel uit Putten heeft de ambitie om twee werelden samen te brengen. Enerzijds de leveranciers en anderzijds de groeiende groep zelfstandige binnenhuisarchitecten en interieurstylisten. In juli en augustus wordt deze laatste groep persoonlijk geïnformeerd over de meerwaarde van het vernieuwende concept.

Het nieuwe programma draait op twee pijlers: samenwerking met ‘binnenhuisarchitecten en interieurstylisten’ en intensieve samenwerking met ‘leveranciers’. “Het idee is simpel”, aldus manager Dino van Middendorp. “Bij de voorbereiding en uitwerking spraken wij steeds over een zandloper, waarbij wij de kern vormen. Naast bestaande klanten wil Kok Interieurs namelijk een centrale rol gaan vervullen voor de Nederlandse binnenhuisarchitecten en interieurstylisten. Bovendien willen wij onze leveranciers de mogelijkheid bieden om mee te profiteren van deze centrale rol.”

De groep decorateurs, binnenhuisarchitecten en interieurstylisten in Nederland groeit. Veel leveranciers zijn hier qua organisatie niet op ingesteld. Kok Interieurs heeft deze groep echter heel veel toegevoegde waarde te bieden. Hierbij valt te denken aan: showroom in het midden van het land, interieuradvies op locatie, specialisme in woonstoffering, eigen inmeet- en montageservice, gratis bezorgservice en after-sales.

Bij het ‘Inbetween programma’ wordt de zelfstandige binnenhuisarchitect, interieurstylist of decorateur breed ondersteund. Mede daardoor heeft brancheorganisatie CRISP het idee omarmd. Zij vormt een centraal punt voor individuele stylisten en stimuleert hen op allerlei gebieden. “Het initiatief van Kok Interieurs is ambitieus en vooruitstrevend,” aldus Yvonne Kleber van CRISP. “Het werd de hoogste tijd dat deze doelgroep eindelijk serieus genomen wordt.”

Door elkaars sterke punten te benutten en vooral te combineren, wordt een win-win-situatie behaald door alle partijen in de woonbranche. De deelnemers profiteren van het Sociale Netwerk (Community) dat een belangrijk onderdeel uitmaakt van het programma. Hiermee biedt Kok Interieurs een uitgelezen kans om vakgenoten te ontmoeten en elkaar te versterken. 

De belangrijkste elementen voor het succes van het “Inbetween programma’ zijn de breedte en diepte van het assortiment, de professionele winkel, de centrale ligging, de expertise en vakkennis en de liefde voor het vak. Uiteindelijk kan er maar één de eerste zijn die zijn nek durft uit te steken. Kok Interieurs is de eerste! Haar dienstverlening zal zich voortaan niet alleen focussen op het leveren van mooie producten, maar vooral op het bieden van toegevoegde waarde.

Mocht u na het lezen van dit persbericht interesse hebben in het programma of aanvullende informatie wensen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met:

Kok Interieurs B.V.,
Gervenhof 35,
3882 AR Putten,
T 0341- 35 37 86,
website: www.kokinterieurs.nl

Rudy Breddels
Deel: ' Kok Interieurs B.V. uit Putten zet woonbranche op z’n kop '
Lees ook