Ingezonden persbericht


Persbericht

25 februari 2003

Komo-certificering voor kunststof gevelproducten van HBI

Tijdens de Bouwbeurs 2003 ontving de Duitse merkfabrikant HBI (Holz-Bau-Industrie) uit handen van de heer F.H.G. Reintjes van SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) het KOMO-Attest met productcertificaat voor kunststof gevelelementen en het KOMO-Attest inbraakwerende gevelelementen. HBI is de eerste Duitse fabrikant die door SKG is gecertificeerd. Met deze KOMO-certificering onderstreept HBI de kwaliteit van haar producten en onderscheidend vermogen in de markt.

Kwaliteit is niet iets dat vanzelf spreekt. Dankzij het KOMO-kwaliteitspredikaat voor HBI-producten krijgen marktpartijen de garantie dat de kwaliteit van de gevelelementen ook daadwerkelijk gehandhaafd wordt. In het keurmerk zijn de voorwaarden uit zowel het Bouw- als het Bouwstoffenbesluit opgenomen.

Bereikbare gevelelementen (NEN 5078) voor de woningbouw dienen overeenkomstig klasse 2 van NEN 5096 inbraakwerend uitgevoerd te worden. Dit is via het Bouwbesluit wettelijk geregeld. De producten van HBI zijn volgens de nieuwste technologische inzichten geproduceerd en voldoen aan de eisen die zijn gesteld in de BRL 0703. De criteria van dit KOMO-certificaat richten zich op de prestatie-eisen, producteisen en het kwaliteitssysteem. HBI verplicht zich permanent aan deze keuringseisen te voldoen.

Certificaathouder
Als gevolg van de keurmerkverlening zal HBI de gekeurde producten voorzien van het gele KOMO- zegel, inclusief het IBW logo indien de producten inbraakwerend zijn. Het is niet alleen een zegel, het gaat ook om de kwaliteitsgarantie met vertrouwen en degelijkheid waar HBI voor staat.
Zekerheid is vandaag de dag iets waar aan wordt gehecht. Architecten, aannemers en afnemers van gevelelementen vinden een belangrijke steun in de betrouwbaarheid van de gecertificeerde producten van HBI.

Energie kozijnen
Naast inbraakveilige gevelelementen presenteerde HBI op de Bouwbeurs twee noviteiten: Energyframe en het vergrendelingssyteem (EVSv). Onder de naam Energyframe introduceerde HBI een nieuw kozijn dat voldoet aan de eisen voor energiezuinig bouwen. Het kozijn haalt een U-waarde van 0,8W/m²K. HBI ontwikkelde tevens een nieuw elektronisch vergrendelingssyteem (EVSv). Dit systeem is dé oplossing voor het regelen van het binnenklimaat en bespaart energie. Het EVSv kan worden gebruikt voor kozijnen van hout en kunststof. Het is onzichtbaar van binnen en van buiten verwerkt. De producten van HBI worden verkocht via de erkende bouwmaterialenhandel en montagebedrijven.

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met DeJong&Verder, die de perscontacten voor HBI in Nederland verzorgt. Tel 0344 65 25 20, e mail: info@dejongev.nl Beeldmateriaal van nieuwe voordeurmodellen is op aanvraag beschikbaar.

Deel: ' Komo-certificering voor kunststof gevelproducten van HBI '
Lees ook