Koning brengt werkbezoek aan Koninklijke Marechaussee

Koning brengt werkbezoek aan Koninklijke Marechaussee

12 november 2015 - 11:31

RVD, nr. 363

Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagochtend 12 november een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Marechaussee. Koning Willem-Alexander bezocht de Brigade Brabant-Zuid in Breda en was aanwezig bij een controle bij grensovergang Hazeldonk.

In de Trip van Zoudtlandtkazerne werd onder meer gesproken over de handhavingstaken van Brigade Brabant-Zuid op het gebied van de vreemdelingenwetgeving. Aan bod kwamen de grensbewaking op luchthaven ‘Eindhoven Airport’ en het Mobiel Toezicht Veiligheid. Ook de intensivering van het Mobiel Toezicht Veiligheid in verband met de hoge instroom van vreemdelingen was onderwerp van gesprek.

Vervolgens vertrok de Koning naar een controleplaats bij grensovergang Hazeldonk. Daar was hij aanwezig bij een gezamenlijke controle van voertuigen en personen door Koninklijke Marechaussee, die daarbij ondersteund werd door de Koninklijke Landmacht en de Douane.

Met name werd aandacht besteed aan de aanpak van mensensmokkel. Met de Koning werd onder meer gesproken over Informatie Gestuurd Optreden, trends in vluchtelingenstromen en het actuele criminaliteitsbeeld. Daarbij kwam ook het selectieproces bij controles aan de orde, zoals het computersysteem @migoboras, dat informatie kan koppelen aan beelden van voertuigen die de grens passeren.

Deel: ' Koning brengt werkbezoek aan Koninklijke Marechaussee '


Lees ook