Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

13/09/01 Koningin opent expositie Gewild Wonen in Almere

Hare Majesteit de Koningin opent donderdag 13 september de bouwexpositie Gewild Wonen in de Eilandenbuurt te Almere. De expositie laat een nieuwe woonwijk zien van ruim 550 woningen die kopers en huurders zelf hebben samengesteld. Tijdens de expositie kunnen diverse woningen in de woonwijk bekeken worden.

In de Eilandenbuurt staat de keuzevrijheid voor de consument centraal. De koper of huurder is de mogelijkheid geboden om door middel van bouwpakketten een eigen huis samen te stellen binnen projectmatige seriebouw. Deze werkwijze wijkt af van de traditionele projectbouw die vooral seriematig wordt aangepakt.
Vijftien projectontwikkelaars hebben met hun architecten uiteenlopende projecten voor Gewild Wonen ontwikkeld. De criteria waar, vanuit de gemeente onder andere aan voldaan moest worden waren, aanpasbaarheid, bouwtechnisch vernieuwend, duurzaamheid, milieu en variatie. Dit heeft geleid tot een woonwijk aan en in het water, met een grote diversiteit aan woningen, uiteenlopend van eilandvillas tot ketelhuizen met een loods. Tijdens de expositie kan van elk project één of meerdere huizen bezocht worden.

Carel Weeber, architect en voormalig voorzitter van de Bond van Nederlandse Architecten, is grondlegger van het idee om de consument meer keuzevrijheid te bieden. De woonwijk en de expositie Gewild Wonen is onderdeel geworden van het jubileumprogramma van het 25 jarig bestaan van de gemeente Almere in 2001.

Deel: ' Koningin opent expositie Gewild Wonen in Almere '
Lees ook