Provincie Overijssel

Koningin viert Koninginnedag in Overijssel

Koningin Beatrix viert Koninginnedag 2003 mee in de provincie Overijssel. Op 30 april zal zij de feestelijkheden in Deventer en Wijhe bezoeken. Commissaris van de Koningin Geert Jansen is zeer verheugd over de komst van de vorstin.

Het is de tweede keer dat de koningin de viering in Overijssel bijwoont. In 1988 bezocht zij de plaatsen Kampen en Genemuiden. Ze wordt vergezeld door onder andere Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima.

Sfeervol
Wijhe en Deventer zijn beide gelegen aan de IJssel. Het dorp Wijhe is prachtig gelegen in het IJssellandschap, tussen Deventer en Zwolle. Sinds 1 januari 2001 maakt het deel uit van de gemeente Olst-Wijhe.

Deventer is bekend om zijn sfeervolle historische binnenstad, die fungeert als decor voor jaarlijks terugkerende feestelijkheden als het Dickensfestijn en de Deventer Boekenmarkt.

De Oranje-comite's in Wijhe en Deventer nemen samen met de gemeenten de organisatie van de festiviteiten voor hun rekening. De provincie zal fungeren als regisseur van het bezoek.

Enthousiast
Commissaris reageerde enthousiast op het bericht dat hij tijdens zijn eerste jaar in Overijssel de koningin al mag verwelkomen. Hij maakte het nieuws bekend op de nieuwjaarsreceptie van de provincie in het gemeentehuis van Hengelo.

Commissaris reikt veiligheidsprijzen uit op nieuwjaarsreceptie

Koningin viert Koninginnedag in Overijssel

Informatieavonden over reconstructie Twente en Salland

Provinciaal debat over integratie

Commissaris Jansen vindt samenvoeging van Bathmen met Lochem en Gorssel

© 03-01-2003 Provincie Overijssel

Deel: ' Koningin viert Koninginnedag in Overijssel '
Lees ook