Koninginnedag-actie Stichting Humana levert 2554 kilo kleding op


BUNNIK, 20100504 -- Op 30 April deelden vrijwilligers van ontwikkelingsorganisatie Humana kledingzakken uit op de Utrechtse vrijmarkt. De actie leverde 2554 kilo textiel op. Met de opbrengst hiervan steunt Humana projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling in Zuidelijk Afrika.

Verkopers op de vrijmarkt konden aan het eind van de dag hun overgebleven kleding en schoenen in de zakken kwijt. Humana had tevens tien extra kledingcontainers op zeven locaties neergezet waar de volle zakken in gedeponeerd konden worden.

De actie was net als vorig jaar een groot succes; er werd 2554 kilo aan kleding en schoenen opgehaald. Veel verkopers van kleding waren erg blij met de actie, zo hoefden ze hun onverkochte kleding niet mee naar huis te nemen en kreeg de tweedehands kleding een goede bestemming.

Humana steunt partnerorganisaties in Angola, Zambia en Mozambique om de levensomstandigheden van mensen in arme plattelandsgebieden blijvend te verbeteren. Het overdragen van kennis en vaardigheden staat daarbij centraal. Kijk voor meer informatie op de www.humana.nl


Deel: ' Koninginnedag-actie Stichting Humana levert 2554 kilo kleding op '


Lees ook