Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

12-04-99

Peter Houtman en Roy Beukenkamp actief tijdens sportpresentatie

Koninginnefeest in sportief jasje

DELFZIJL. De sportpresentatie is nieuw bij de 24e editie van Koninginnedag. De bekende ex-Feyenoorder Peter Houtman en Roy Beukenkamp, keeper van FC Groningen, maken hun opwachting bij het penaltyschieten. De organisatie heeft de Interculturele Markt, de Heilige Koe-Show en de vrijmarkt gehandhaafd omdat deze onderdelen goed bij het publiek aanslaan. Dit jaar is een cultureel programma in het kader van het Internationaal Jaar van de Ouderen toegevoegd. Een kramerie en muziek vrolijken het oranjeversierde centrum extra op. Burgemeester Haaksman geeft even na 11.00 uur het startsein.

Bij het penaltyschieten kan de jeugd met de bekende sportpersoonlijkheden op de foto. Op het Vennenplein zijn ook beachvolleybal, jeu de boule, gymnastiek, korfbal, kogelstoten en algemene demonstraties te zien. De sportverenigingen presenteren zich verder via infostands.

Op de Interculturele Markt op het Commandementsplein presenteren ongeveer 25 kraamhouders exotische hapjes, drankjes en eigen producten. Verder treden kleurrijke muziek- en dansgroepen op.

Op de vrijmarkt in het centrum worden zolderopruiming, handnijverheid en spullen uit grootmoeders tijd aan de man gebracht. Daarvoor zijn de Landstraat, de Oranjestraat, de Poststraat en de Willemstraat voor een gedeelte beschikbaar.

Bij de Heilige Koe-Show op het Molenbergplein zijn oldtimers, klassiekers, specials, motoren en sportwagens te bewonderen. Dit jaar zijn oude brommers ruim vertegenwoordigd, onder meer door toedoen van de Puch- en Tomosclub. De voertuigen maken ’s morgens een rondrit door de omgeving. De boomers en soundblasters komen uit het hele land en zullen letterlijk van zich laten horen. Zij nemen binnen de categorieën "professioneel" en "hobby" deel aan de decibellenwedstrijd. Belangstellenden kunnen zich nog opgeven via telefoonnummer 0596-615720 of 0596-610900.

Voor de jeugd is er een lentetuin, luchtkussen, klimwand, clown, schminken en een wedstrijd voor versierde fietsen. ’s Middags kunnen de ouderen in het cultureel centrum De Molenberg genieten van een toneel- en muziekprogramma. De theatergroep "Waark" speelt het toneelstuk "Het Aanzuik". Het thema van het Internationaal Jaar van de Ouderen is "Naar een samenleving voor alle leeftijden". Daarom geeft ook Sappho’s jongerentheater ook acte de présence. Het Gronings Salonorkest en de jubilerende muziekvereniging Koningin Wilhelmina zorgen voor de muzikale omlijsting. In de bejaarden- en zorgcentra in Delfzijl treden plaatselijke muziekkorpsen op.

De winkels in het centrum zijn deze dag open. Het centrum is afgesloten voor het autoverkeer. De Damsterkade is beschikbaar voor extra parkeerruimte. De organisatie is in handen van het Comité Nationale en Plaatselijke Manifestaties Delfzijl. Dit comité werkt samen met de Handelsvereniging Centrum en het Comité Internationaal Jaar van de Ouderen.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt W.B. van der Steeg, telefoon 0596-639391.

Deel: ' Koninginnefeest Delfzijl in sportief jasje '
Lees ook