Gemeente Nijmegen


Koningsplein en Pauwelstraat op de schop

Nu de werkzaamheden van de NUON zo goed als afgerond zijn, is het tijd voor de echte opknapbeurt van het Koningsplein. Hier komt dezelfde rode bestrating als in de rest van het winkelgebied, maar op de plaats waar de terrassen komen, wordt een afwijkende bestrating gelegd. De grote platanen zullen 's avonds worden aangelicht. Verder zal het plein verlicht worden met de hangende lampen, die ook in de rest van het winkelgebied hangen. Aan de kant van de Stoof komt een talud met daarin een paar trapjes, ter hoogte van de verschillende entrees.

Begin volgende week wordt begonnen met de nieuwe bestrating in de Pauwelstraat. Die krijgt hetzelfde uiterlijk als de Broerstraat. Het enige verschil is dat de afwateringsgoot een stukje uit het midden komt te liggen. De winkels en cafés zijn tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar. Hiervoor worden rubber matten gelegd.

Waterbeheersysteem
Op dit moment is de archeoloog nog aan het graven op het Koningsplein, maar wanneer die klaar is, wordt op het Koningsplein gestart met de aanleg van de voorzieningen van een nieuw duurzaam waterbeheersysteem. Het regenwater uit de nieuwe winkelstraat van Marinburg komt niet in het riool terecht, maar wordt opgevangen in een ondergrondse hergebruiktank. Van hieruit wordt het regenwater weer gebruikt voor kleine fonteintjes ('bedriegertjes') die aan de kant van de Ziekerstraat komen. Het regenwater dat dan nog overblijft, wordt door middel van waterdoorlatende betonbuizen toegevoegd aan het grondwater. Hierdoor wordt verdroging tegengegaan. De aanleg van dit waterbeheersysteem is naar verwachting half april gereed. Daarna wordt de nieuwe bestrating van het plein gelegd, zodat het plein weer te gebruiken is tijdens het terrasseizoen. In mei en juni wordt het gedeelte bij de Ziekerstraat gemaakt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Koningsplein en Pauwelstraat Nijmegen op de schop '
Lees ook