Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

28/09/01 Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven wonen wereldpremière Sophia Kindersymfonie bij te Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven wonen op vrijdag 28 september 2001 de wereldpremière bij van de Sophia Kindersymfonie in de Doelen te Rotterdam. De Sophia Symfonie vertolkt de levenslust en vitaliteit van kinderen in een ziekenhuis. De symfonie is gecomponeerd door Dirk Bossé in het kader van Rotterdam 2001, Culturele hoofdstad van Europa en wordt onder zijn begeleiding uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

De Sophia Symfonie is een initiatief van prof.dr. Hans Büller en Joke Mulder van het Sophia Kinderziekenhuis. Zij wilden met de symfonie het wel en wee van kinderen in een ziekenhuis vertolken. De symfonie, die als ondertitel Symfonisch gedicht voor viool en orkest draagt, is een muzikaal dagboek van het kind Sophia. Ieder gevoel is daarbij vertaald naar muzikale klanken. De instrumenten vertolken de hartslag van zowel moeder als kind, koperblazers laten geluiden uit de woelige wereld van het ziekenhuis en om ons heen horen. De Symfonie is een coproductie van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa, de Doelen, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Sophia Stichting.

Naast de Sophia Symfonie wordt ook de symfonie the Lord of the Ringsvan Johan de Meij uitgevoerd, naar het gelijknamige boek In de ban van de Ring geschreven door J.J.R. Tolkien.

Deel: ' Koninklijk bezoek op wereldpremière Sophia Kindersymfonie '
Lees ook