Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Koninklijk Horeca Nederland

Koninklijk Horeca Nederland en ROC bieden helpende hand

Amsterdam, 20 februari 2003 - "Als gastheren van de samenleving nemen wij onze verantwoordelijkheid," zegt voorzitter Huub Verweij van de Amsterdamse afdeling van Koninklijk Horeca Nederland. Samen met de horeca-afdeling van het ROC trekt de brancheorganisatie zich het lot aan van slecht gevoede scholieren. In Amsterdam Noord blijkt de nood onder bijstandsfamilies zo hoog te zijn, dat kinderen vaak zonder ontbijt naar school gaan. Het ROC en de horeca bieden wethouder R. Oudkerk de helpende hand om tot een oplossing te komen.

Vorige week werd bekend dat scholieren in Noord vaak zonder ontbijt naar school gaan. De oorzaak hiervan ligt in de slechte financiële situatie van de bewoners. De GG&GD onderzoekt momenteel de situatie in dit stadsdeel. "Als blijkt dat er inderdaad hongerige kinderen in de klas zitten, dan nemen het opleidingsinstituut ROC en Koninklijk Horeca Nederland hun maatschappelijke verantwoordelijkheid," zo stelt ROC-directeur Ricardo Winter.

"Wij zoeken momenteel naar geschikte partners om de kinderen structureel te voorzien van fatsoenlijke maaltijden," legt voorzitter Huub Verweij van de Amsterdamse afdeling van Koninklijk Horeca Nederland uit. "De horeca profileert zich als gastheer van de samenleving. Dan moeten we ook dat gastheerschap uitdragen als er zoiets schrijnends plaatsvindt voorbij de drempels van onze zaken."

De horeca-afdeling van het ROC van Amsterdam is in staat om leerlingen een gezond ontbijt aan te bieden. Ricardo Winter: "Als opleidingscentrum en als brancheorganisatie beschikken wij over de benodigde middelen en capaciteit. Hoewel we geen filantropische instelling zijn, willen we wel onze verantwoordelijk nemen. Wij zijn er helemaal klaar voor. Zodra de gemeente het groene licht geeft, gaan wij van start!"


---

Deel: ' Koninklijk Horeca Nederland en ROC bieden scholieren helpende hand '
Lees ook